Så ändrar Bakbroms på en 2000 E430

Mercedes-Benz E430 är utrustad med all-wheel låsningsfria skivbromsar. Mercedes rekommenderar regelbunden inspektion av hela bromssystemet för att fånga upp eventuellt underhåll behöver så snart som möjligt. Om broms komponenter befinns vara alltför sliten eller skadad, byt bromsbelägg och rotorer omedelbart. Lita på bakbromsen ersättare till en professionell broms mekaniker, eller byta slitna delar mot nya själv att spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Poultry Baster
Däck järn
domkraft
Jack står
12-mm hylsa
Ratchet 14-mm hylsa
bungee rep (eller tråd klädhängare) katalog kryssmejsel
Rotorer
Bromsrengöringsmedel
Duk handduk
bromsfett
Bromsbelägg
Tvingfäste
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft Mercedes 'huven och ta bort huvudcylinder GJP. Locket är placerat på vänster sida av motorn. Sifon hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en fågel baster. Placera locket löst över huvudcylindern.
2

Lossa muttrarna på de bakre hjulen med däck järn. Lyft baksidan av fordonet med domkraft och vila den bakre ramen av fordonet på pallbockar. Ta bort muttrarna och ta bakhjulen off.
3

bort de två bromsok glidstiften från inre sidan av den högra bakre bromsok med en 12-mm hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från bromsen och dra det ovanför hjulnavet med ett bungee rep. Du kan göra en improviserad lyftsele med en tråd klädhängare att hänga bromsok och lindra stress på bifogade bromsledningen.
4

Skjut de två bromsbelägg från bromsok fästet. Ta bort de två Bromsokshållare bultar med en 14-mm hylsa och spärrskaft. Ta bort fästet från höger-bakbroms rotor.
5

Avlägsna rotorns fästskruv från skivans utåtvända yta med en nr 3 Phillips-skruvmejsel. Skjut rotorn från hjulbultarna och ställ den åt sidan.
6

Ta den nya rotorn ur förpackningen och rengör bevara oljor från skivan med broms delar renare och en trasa handduk. Skjut in den nya rotorn mot hjulnavet och byt rotorn fästskruven.
7

Byt bromsok fästet på rotorn och skruva i konsolens skruvar. Applicera ett generöst lager av bromsen fett på baksidan (eller shims) av de nya bromsbelägg. Skjut kuddar i spåren av bromsok fästet.
8

Placera C-klämman över bromsok kolv och baksidan av bromsok. Kolven är den metall cylinder som skjuter ut från insidan av bromsoket. Tvinga kolven in i sidan av bromsok och ta bort klämman.
9

Byt bromsok över de nya bromsbelägg inuti bromsok fästet kortplatsen och skruva i glidstiften. Byt ut den högra bakhjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
10

Upprepa steg 3 till 9 för att byta bromsen på vänster-baksida E430. Lyft baksidan av fordonet och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken och dra åt muttrarna med däck järn. Flytta till insidan av Mercedes 'kabinen.
11

Starta motorn. Tryck på bromspedalen hela vägen till golvet innan du släpper det långsamt. Upprepa pedal fördjupningar för att tvinga bromsvätska tillbaka till de bakre bromsarna för att återställa bromsok kolvarna. Upphör att trycka på pedalen efter tre avsiktliga depressioner och flytta tillbaka till motorrummet.
12

bort huvudcylinder GJP. Placera en tratt inuti huvudcylindern. Lägg bromsvätska till reservoaren tills det är fullt. Ta bort tratten och säkra locket på huvudcylindern. Stäng Mercedes 'hood.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130685.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.