Torsionsstavar Vs. Skruvfjädrar

Fordon suspension hänvisar till ett system av stötdämpare , fjädrar och andra komponenter som används för att underlätta fordonets hantering och bromsning. Torsionsstänger och spiralfjädrar bidrar till fordonets upphängning , men varierar i form och funktion . Definitioner

Torsionsstavar hänvisa till långa stänger som ansluter till bilens chassi i ena änden och fäst vid axeln eller suspension arm i den andra änden . Varje vertikal rörelse av hjulen motverkas via torsionsstången s viktbärande våren . Spiralfjädrar avser elastiska våren enheter som lagrar och frigör energi för att absorbera stötar .
Justerbarhet

fordonsförare kan justera torsionsstänger baserade på markfrigången genom att justera skruvarna som förbinder staplarna till styrningen knogarna , eller kulleder belägna vid vardera änden av dragstång . Åtdragning torsionsstavarna även ger större motstånd mot motorbelastningen , efterfrågan placeras på en motor. Spiralfjädrar kan inte justeras eller manipuleras för förbättrad funktion .
Betygsätt

Skruvfjädring ger en progressiv fjäderkonstant , eller leverera hårdare fjäder åtgärder och ökad stötdämpning i steg . Torsionsstavar ger den totala satsen för våren motstånd på en gång , vilket kan överkompenserar för den aktuella motorns belastning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130676.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.