Felsökning av en '95 Honda Accord som inte startar

Om din 1995 Honda Accord startar inte, är chansen att du kan få det igång igen utan att ringa en bärgningsbil. Du är också en särskild fördel om din Accord har en manuell växellåda, som du kanske kan pop-kopplingen för att starta motorn. Veta några enkla knep, samt hur man använder startkablar, kan hjälpa till att få din Accord igång igen om startmotorn eller batteriet är dött. Saker du behöver
Kolsyrat soda
Rag
startkablar
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen för din Accord, lyssna som låter fordonet gör. Om det låter som om motorn ansträngande och inte har tillräckligt med ström, kanske göra en "Chuga, Chuga, Chuga" ljud, då batteriet är antingen misslyckas eller dräneras.
2

Öppna huven på din Accord och inspektera batteripolerna för korrosion. Om de är korroderade, häll kolsyrad läsk över terminalerna för att ta bort rost och torka den ren med en trasa eller trasa. Vicka batterikablarna för att se till att de är ordentligt anslutna till terminalerna. Ibland batterikablarna lossna och bara behöver en liten justering för att veva. Om bilen vevar, ta den till en Biltema för att få ditt batteri och elektriska testade kablar.
3

Jump starta din Accord om batteriet fortfarande inte startar efter att hälla kolsyrat läsk över terminalerna. Har en vän eller någon annan bilist park bredvid ditt fordon så att batterierna är inom räckhåll för varandra. Anslut den positiva startkabeln till den arbetande batteriets pluspol och anslut den andra positiva kabeln till din Accord pluspol. Anslut den negativa kabeln till den arbetande bilens minuspol och sedan klämma den andra negativa kabeln till en omålad del av Accord: s ram. Slå på tändningen till din Accord. Har batteriet testades vid en Biltema.
4

Hit slutet på startmotorn med en hammare om din Accord gör metall-på-metall skrapljud när du försöker starta den. Alternativt, om motorn inte gör några ljud annat än en liten virvlande följt av ett klick, är startmotorn misslyckas också att samarbeta med svänghjulet. Hammaren trick kan bara användas ett fåtal gånger innan det går sönder helt. Startmotorn är den komponent med två cylindrarna på den övre högra delen av motorn intill transmissionen.
5

Pop kopplingen på din Accord om det är en rak drive. Sätt transmissionen på första växeln och håll ner kopplingen. Har en kompis driva din bil så att den mjukt böljande, att se till att inga människor, bilar eller hinder finns i vägen. När fordonet börjar rulla släpper kopplingen och vrida om nyckeln samtidigt. Bilen ska börja ända fram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130640.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.