Varför har min bil flera katalysatorer ?

Katalysatorer avser anordningar som används för att minska utsläppen i förbränningsmotorer . Många bilar kommer som standard med en katalysator . Vissa bilar kan ha flera katalysatorer för att uppfylla normerna för utsläpp reglering . Funktion

Katalysatorer använda en katalysator , typiskt platina, palladium eller rodium, för att inducera en kemisk reaktion i de toxiska utsläpp av motorn. Denna kemiska reaktion neutraliserar gifter , ger dem möjlighet att ventilera till atmosfären säkert .
Dubbelt avgassystem

Standard bilar innehåller ett avgassystem , eller en uppsättning av rör som guider avgaserna bort från förbränning i motorn . Varje avgaserna fungerar normalt tillsammans med en katalysator . Bilar med dubbla avgassystem bära två katalysatorer , en för att neutralisera de utsläpp som släpper från varje uppsättning av rör .
Emission Kvalifikationer

Några moderna och högt exklusiva bilar följer strängare utsläppsnormer kvalifikationer , vilket kräver ytterligare neutralisering av giftiga utsläpp . I sådana system , utför en katalysator standard omvandlare fungerar , och en andra omvandlare sänder ut en kemisk blandning som neutraliserar eventuella kvarvarande skadliga gifter innan de ventilera ut .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130612.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.