Så Flytta Transfer Case i en 1978 Bronco

Den 1978 Ford Bronco finns med två typer av betalningar. Den nya processen 203 överföring fallet är en heltid överföring fallet används med automatiska växellådor. En heltidsanställd överföring fallet är alltid i fyra-wheel-drive. Den har en differential byggd inne i det som gör att de främre och bakre hjulen att arbeta vid något olika hastigheter samtidigt på trottoaren. NP 203 har ett "lock"-funktion som låser differentialen och binder de främre och bakre axlarna tillsammans. Detta är för off-road bruk. Den nya processen 205 är en deltids-enhet som gör det möjligt för två-och fyrhjuliga drift. NP 205 används med manuell växellåda och användningsområden låsning FRAMHJULSNAV. Instruktioner
Ny Process 203
1

köra Bronco på en smuts yta.
2

Placera sändningen "Neutral". Aktivera parkeringsbromsen.
3

Notera skift mönster tryckt på överföring fallet shifter knopp. Den nya processen 203 skift är "Låg Lock-Low-N-Hi-Hi Lock." När du flyttar shifter, kommer du att känna det klickar på plats. "Låg Lock" är hela vägen framåt, mot framsidan av Bronco. Dra tillbaka ett klick är "Low" och så vidare genom "N", "Hej" och "Hej Lås."
4

växling till "Lo" eller "Hej Lås" bör endast användas i off-road eller låg dragkraft situationer. "Lo" ger utväxling för extra dragkraft. Standarden highway läget är "Hej." Vid växling från en av de "LOCK" positioner till "Hej" läge, kan växeln vill inte flytta. Om detta händer måste du placera transmissionen i "Reverse" och tillbaka upp ett par meter, flytta in "Neutral" och försök igen. Detta beror på att "Lock" ibland orsakar bindande för främre och bakre drivaxlarna. Addera Ny Process 205
5

Kör Bronco på en smuts yta, placera överföring i "Neutral" och dra åt parkeringsbromsen.
6

Flytta till framhjulen och lås naven genom att vrida ratten i mitten av navet från "Free" på "Lock". Näven bör endast låsas för fyra-wheel-drive operation.
7

Notera skift mönster tryckt på shifter knopp. Den läser, framifrån och bakåt, "2H-4H-N-4L." Den normala street läget är "2H." När du drar växeln tillbaka, kommer du att känna att den snäpper "4H", "N" och "4L." "4H" ingriper den främre drivaxeln. "4L" ger nedväxling och främre drivaxel engagemang.
8

Stoppa Bronco samtidigt på smutsen ytan. Växla till "2H" för normal körning. Slå näven från "Lock" till "gratis". Om antingen shifter eller hubbar vägrar att vända, backa upp ett par fötter och försök igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130609.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.