Hur länge håller Tändspolar för bilar Senaste ?

Tändspolen är hjärtat i en bil tändningssystem , men är i grunden bara en elektrisk transformator . Den består av en primärspole som består av 100 till 150 varv av grov koppartråd och en sekundär spole som består av 15.000 till 30.000 varv av fin koppartråd. Funktion

Primärspolen skapar , eller inducerar , en extremt hög spänning i sekundärlindningen . Detta orsakar en gnista i tändstiftet , som antänder blandningen av bränsle och luft i motorn .
Livslängd

federala lagstiftningen i USA dikterar att tändspole och tändmodulen på nya fordon garanteras under minst två år eller 24.000 miles , beroende på vilket som inträffar först . Isoleringen i tändspolen försämras med tiden , men många spolar är utformade för att sista 100.000 miles eller mer .
Testa

Du kan testa motståndet av de primära och sekundära spollindningar med en ohmmeter , med batterikabeln till tändningen kopplas spolen . Du måste hänvisa till tillverkarens specifikation för din specifika tändspole , men vanligtvis primärspolar har ett motstånd mellan 8.000 ohm och 20.000 ohm och sekundära spolar mellan 0,5 ohm och 2 ohm .
< br > .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130604.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.