Hur man testar en oljepump

Olja är avgörande för en väl fungerande varje bil. Det smörjer motorns rörliga delar så att de inte slipa mot varandra, och oljan absorberar överskottsvärme. Du måste se till att inte bara att byta olja regelbundet och använda rätt olja i vikt men också för att försäkra pumpen som distribuerar den är i gott skick. Om du är orolig för att det kan finnas ett problem med pumpen, kan du enkelt testa den och göra reparationer innan bestående skador uppstår. Saker du behöver
mätare oljetryck som kan monteras på en motor
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om lågt oljetryck lyser eller oljetrycket gauge läsning är lägre än vanligt. Ett tickande eller rasslande ljud i motorn kan också indikera problem med oljepumpen.
2

Stanna fordonet omedelbart om du märker något av ovanstående problem.
3

Kontrollera oljenivån på mätstickan efter att bilen är avstängd i några minuter, och tillsätt mer olja om det behövs, tills det är fullt.
4

Starta motorn igen och betala uppmärksamhet på någon av indikatorerna för oljepump problem.
5

Kontrollera oljetrycket sändande enheten på motorn, om lågt oljetryck ljus kvar på men det finns inga andra indikationer på problem. Potentiella problem med en mekanisk sändande enhet inkluderar dåliga ledningar eller en plugg i hålet där oljan kommer in i enheten. Potentiella problem med en elektrisk sändarenhet inkluderar en sliten plats på reostat.
6

Montera mätaren oljetrycket på motorns oljehamn och läs av trycket när motorn är igång, om lågt oljetryck lampan lyser men det finns inga andra indikatorer på problem med pumpen. Om mätaren visar normalt tryck, det finns ett problem med den sändande enheten, inte oljepumpen.
7

bort oljetråget från motorn och kontrollera att filtret i pickup röret. Rengör den om den är hårt nedsmutsat och ersätta den. Om du har gjort alla dessa kontroller och problemet indikatorerna kvarstår, ta bilen till en mekaniker att ha oljepumpen bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130586.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.