Camber Specifikationer för en 1973 Chevy Pickup

Året 1973 medförde stora förändringar av exteriör styling av Chevrolets C /K raden av full storlek, lätta lastbilar, men under, var fordonen inte så annorlunda. De hade sex-eller åtta-cylindriga motorer, och presenterade en oberoende främre hjulupphängningen med en live-axel bak fjädring. Modell Specifikationer

Two-hjulsdrivna bilar betecknas med bokstaven 'C', fyra-wheel-drive med bokstaven 'K'. Den efterföljande nummer, 10, 20 eller 30, symboliserar truckens rating lastkapacitet på 1/2, 3/4 eller 1 ton respektive. Således, C10, C20, C30, K10, K20 och K30 göra upp en förteckning över modellnamn. Truckarna kan beställas som en Stepside eller Fleetside med en 6,5-eller 8-fots box, eller som ett chassi och hytt. Motor val ingår två inline sex-cylindrar, den första undanträngande 250 cubic inches och producerar 100 hästkrafter, den andra undanträngande 292 cubic inches och göra 120 hästkrafter. En 307-kubik-tums V-8, som producerade 115 hästkrafter, var också tillgängliga.
Definition av Camber

Camber är den utsträckning i vilken lutningen hos hjul, sett från framsidan eller baksidan, avviker från det vertikala. Den mäts i grader. Om överdelen av hjulet lutar inåt mot bilen, camber sägs vara negativ, om det lutar utåt, är camber positiva. Uppskov designers bygger ofta på en liten negativ camber för att förbättra en bils kurvtagning beteende. Positiv camber ger ljusare styrkraft.
Camber Specifikation

korrekt camber inställningen är +1 /4 grader, med undantag för Chevy K10/20 ( och den nära besläktade GMC K1500/2500), för vilka det är en 1/2 grader.
Tå och Specifikationer Caster

toe-in bör vara 3 /16 av en tum, plus eller minus 1/16. Men på lastbilar utrustade med heltid fyrhjulsdrift, bör tå vara noll. Den Caster inställningen beror på axeln gapet av lastbilen, som varierar mellan tre och fem inches, beroende på modell och utrustning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130574.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.