Hur man gör ett Tune-Up på en 2003 Yukon SUV

GMC uppdelningen av General Motors presenterade en två-och fyradörrars linje av sport utility fordon till konsumenter under 1992. Före detta lineupen förändring, var GMC Jimmy den stora lastbilen som delade likheter med Chevrolets Blazer. Yukon, som nu delar chassi och motor plattform med Chevrolet Tahoe, har en kortare hjulbas än Chevrolet Suburban och GMC Yukon XL fordon. För 2003 års modell, kom Yukon med två motoralternativ: en 4.8l V8 eller en 5.3l V8. Att hålla denna truck trimmad och servad ordentligt är en rutinmässig procedur du kan utföra hemma. Saker du behöver
Luftfilter
Tändstift
tändkablarna och avdragare
Bränsleinsprutare renare
Wrench in
Visa fler instruktioner
tändstift och ledningar
1

Koppla Yukon batteri genom att ta bort den negativa anslutningen.
2

bort tändkablarna, individuellt, från sina respektive pluggar genom att dra på stöveln. Använd plug draglinan känga för bästa resultat.
3

Inspektera tändstiften att avgöra om du ska byta. Obs tändstiften med tecken på korrosion, överhettning märken, skador, väta eller annan fysisk slitage. Byta dessa pluggar är långt effektivare än att försöka rengöra och reparera dem.
4

Ta de nödvändiga kontakterna med en skiftnyckel.
5

bort sliten eller skadad trådar genom att dra på stöveln från tändspolen.
6

Byt tändstift och kablar som togs bort med de nya delarna. Installera de nya pluggar och ledningar för hand för bästa resultat. Sätt tillbaka de motsvarande trådarna till rätt pluggar. Addera Luftfilter
7

Lossa skruvarna som håller det gamla luftfiltret rutan på plats med resten av intaget systemet. Byt ut luftfiltret i Yukon ungefär en gång om året, såvida körförhållanden blir hårdare eller oftare.
8

bort höljet från luftfiltret för att komma åt huvudfacket i Yukon luftsystem.

9

Ta bort luftfiltret från sin position långsamt för att minimera spill från skräp.
10

Sänk det nya luftfiltret på plats, se till att filtrera rader upp med intag systemets viktigaste röret.
11

Dra åt bultarna för att fästa filtret position.
Insprutare Cleaner
12

Ta av locket och sealer av bränslet injektor renare. Lägg insprutare renare till din motor för maximal prestanda var 4.000 till 6.000 miles. Vänta tills din bensintank är under en fjärdedel tank innan du fortsätter med denna åtgärd för bästa resultat.
13

Lägg hälften av bränslet injektor renare att bensintanken i Yukon.
14

Fyll bensintanken halvvägs med bränsle. Den 2003 Yukon rymmer cirka 26 liter bensin. Använd den som en referens för att administrera bränsle.
15

Töm resten av bränsle injektor renare i bensintanken för blandningen.
16

Fyll resten av Yukon bränsletank med bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130573.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.