Hur att rengöra en 1,8 T Spjällhus

Den 1.8T är en turboladdad fyrcylindrig motor tillverkad av VW-koncernen som har använts i en mängd olika VWs och Audi. Liksom de flesta moderna, bränsle-injicerade motorer utnyttjar 1.8T en spjällhuset att leverera luft till motorn. Över tiden, kan insidan av spjällhuset blivit smutsig och förorenad. Rengöring av spjällhuset på en 1.8T är inte en komplicerad procedur. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Torx bits
Philips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Förgasare renare
Luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta reda på spjällhuset, som ligger på passagerarsidan av motorrummet mot framsidan av bilen. Spjällhuset är silver metallbit med ett intag slang på ena sidan.
2

Koppla kabelnätet som ansluts till spjällhuset. Tryck en platt skruvmejsel mot mitten av klippet. Du hör ett klick när selen är släppt. Dra sele bort av spjällhuset.
3

Lossa slangklämman på slangen som är fäst vid spjällhuset med en skruvmejsel. Dra slangen bort av spjällhuset.
4

Ta bort de fyra insexskruvarna som håller spjällhuset till intaget sida av motorn med en insexnyckel. Beroende på modell, kan dessa också vara stjärnformade Torx bits. Dra tillbaka spjällhuset från motorrummet. Ta bort packningen från baksidan av spjällhuset, noga med att inte skada den om du inte installerar en ny packning.
5

Placera spjällhuset på en stor handduk och frikostigt spraya förgasaren renare alla över insidan av spjällhuset. Torka av insidan av spjällhuset med en ren, luddfri trasa.
6

tillbaka spjällhuset med de fyra bultarna som håller den på plats. Använd en ny packning mellan spjällhuset och motorn om packningen revs eller skadats på något sätt när spjällhuset avlägsnades.
7

Skjut spjällhuset tillbaka slangen på spjällhuset. Dra åt slangklämman som håller slangen till spjällhuset. Anslut ledningsnätet tillbaka in i spjällhuset.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130557.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.