Vad är en Transmission Drum?

Överföringen trumman är en viktig del av en automatisk växellåda. Den ansluter transmissionen centrala eller solhjulet till den yttre halvan av kopplingspaketet. Manuella växellådor inte kräver överföring trummor eftersom manuella växlarna glider längs axlarna för att koppla in eller ur. I automatiska växellådor, inte växlar inte röra annat än att snurra, så en annan metod används för att koppla in och ur transmissionsorgan. Planetväxlar

Automatiska växellådor använder en utväxling konstruktion känd som ett planetsystem. Den centrala växeln är solhjulet. Det maskor med minst två och oftast fler växlar Planet. Runt solen och planethjulen är ett krondrev, som har sina tänder på insidan diameter, gör det möjligt att ingripa med planethjulen.
Anslutningar

Ringen växel är ansluten till den ingående axeln. De planetväxlarna är anslutna till den utgående axeln. Solhjulet är ansluten till överförings-trumman. Den ingående axeln roterar krondrevet och planethjulen vända den utgående axeln. Solhjulet är monterat på insidan ihåliga axeln hos transmissionen trumman. Trumman är stillastående, med den utgående axeln som passerar genom det ihåliga centrumet.
Kopplingspaketet

överföringsänden av den utgående axeln hos en automatisk växellåda är formad något liknande en multi-arm ankare med en planetväxel på varje arm. Vid slutet av varje arm är en halva av ett kopplingspaket. Kopplingspaketet är en serie skivor som växlar mellan räfflade stålskivor och diskar med en friktions-genererande substans bunden till ytan. De icke-stålskivor har också splines. Skivorna på planethjulet hälften av kopplingspaketet är av den icke-ståltyp, den andra hälften av kopplingspaketet, stålet disk halv, är en del av insidan av transmissionen trummans
Band

transmission trumman är konstruerad med en öppen söm. Detta medger att trummans diameter som skall kontrolleras med hjälp av ett stålband med en friktions-alstrande ämne på den invändiga ytan. Bandet är förankrad vid en ände och förbunden med en hydraulisk servomekanism i den andra. Åtdragning och lossning bandet påverkar ingreppet av trumman halvan av kopplingspaketet med planetdrevet den andra halvan av kopplingspaketet. På detta sätt är en automatisk växellåda kan växla beroende på motorns varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130555.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.