Problem med min Audi TT avgasrör

Precis som alla andra bil på vägen, presenterar Audi TT ett avgasgrenrör som dirigerar de förbrända gaserna från motorn till avgassystemet rörsystem, och så småningom ut ur ljuddämparen. Ett antal symtom som visas av din Audi TT kan tyda på att det finns problem med sin avgasgrenrör. Exhaust Leak
p Om det finns avgaser läcker från grenröret, kommer din TT uppleva en förlust i bränsleeffektivitet. Lyssna efter ljud såsom väsande och popping från undersidan av din TT när motorn går på tomgång för att identifiera ett avgas läckage som kommer från grenröret. När luften läcker ut i förtid från avgasgrenröret, kanske du märker också en högre avgasljud som du accelererar din motor. Addera Igensatt Manifold


tiden, den avgassystemet din TT kan bli igensatta med föroreningar och partiklar som avges från motorn som förbrända luften färdas ut ur grenröret. Skulle grenröret blir igensatt, kan du köpa avgasreningssystem lösningar som hjälper att lossa föroreningarna och driva dem ur ditt avgassystem. Dessa lösningar är ofta hälls i bensintanken och köra igenom motorns bränslesystem.
Knäckt Manifold

Eftersom avgasgrenrör är gjorda av metall, de kan bli anfrätt med tiden, särskilt om du ofta kör i en miljö som är utsatt för förhöjda mängder vägsalt och smuts. Liknar ett läckande grenrör, kommer en sprucken grenrör orsaka en minskning av motorns verkningsgrad och bränsleekonomi eftersom det läcker avgaser förtid genom sprickorna. Även dyra, är det enda sättet att korrigera en sprucken grenrör för att ersätta den med en ny.
Loose Manifold

avgasgrenrör på din TT kan också lossna . Om du eller en mekaniker har nyligen utfört avgas arbete på TT, kunde grenröret misstag har lämnats löst. Kontrollera bultarna som förbinder avgasgrenröret till motorn och se till att de är täta och tätt förbundna. Om grenröret är löst, kommer din motor har sannolikt en mycket ojämn tomgång och accelererar inte mjukt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130530.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.