Definition av SAE portar

The Society of Automotive Engineers har funnits i någon form sedan 1900-talets början . SAE : s främsta mål är att främja utvecklingen av transport -teknik . En av de mest betydelsefulla sättet detta mål uppnås är genom att ge normer för fordonskomponenter . Hamnar

en SAE -port kan vara en av många passande typer som uppfyller normerna i samhället föreskriver . Dessa portar kan användas för att ansluta gas , pneumatiska och hydrauliska ledningar bl .


Specifikationer Specifikationerna för varje port typ varierar med varje jobb de är avsedda att utföra . Exempelvis gängorna på en gasport är motsatsen till de gängor som används på de flesta andra vanliga portar . Andra specifikationer se till att hamnarna kommer att vara utbytbara med andra.
Fördelar

SAE specifikationer som dikterar hur hamnarna görs har flera fördelar . Vissa specifikationer - såsom den omvända gängning av en gas -port som hindrar den från att oavsiktligt kopplas till en felaktig linje - genomförs av säkerhetsskäl . Andra bestämmelser - såsom de som uppmuntrar ingenjörer att utveckla utbytbara delar - göra det lättare för nya idéer att cirkulera genom verkstadsindustrin community . Jag uppmuntrar också eftermarknad arbete att göra på befintliga fordon tillverkade enligt SAE-standarder .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130528.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.