Hur fungerar blyad bensin Affekt katalysatorer?

Blyad bränsle och bilar med katalysator inte blandas. Så få som två tankar för blyad bensin kan medföra en katalysator värdelös, vilket innebär att din bil kommer att köra mer grovt och förorenar mer också. Det kan även vara oro för säkerheten. Historia
En katalysator liknar en ljuddämpare.

US biltillverkare började installera katalysatorer i bilar år 1975 som ett svar på allt strängare föroreningar lagar. Deras växande användning sammanföll med ett gradvis avskaffande av blyad bensin i USA på grund av bly toxicitet i miljön. Bilar med katalysatorer är utformade för att köras helt på blyfri bensin.
Funktion

Katalysatorn är en kapsel fylld med en keramisk matris av små luftvägarna avgaserna strömma igenom på väg till ljuddämparen och avgasröret. Den keramiska ytan är belagd med ett tunt skikt av katalysatormetaller, ofta palladium, platina, rodium eller guld. När avgaser som innehåller kolmonoxid, oförbränt bränsle och kväveoxider kontakta metallerna, händer en kemisk reaktion förvandlar dem till koldioxid, kväve och vatten.
Varning
< p> Burning blyad bränsle i din katalysator-utrustade bil orsakar flera problem. Den bly i bränslet reagerar med metallen katalysatorn i omvandlaren och förstör dess funktion, kommer din bil orsakar mer föroreningar. Eftersom bilen var avsedd att använda en katalysator, kommer den att köra inte så bra när omvandlaren är nonfunctional. Fortsätter att använda blyad bensin kan orsaka omvandlaren för att bygga upp stark värme och med fatta eld under vissa villkor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130525.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.