1963 Corvette Matta Installation

En av de delar av en bil som lätt kan skadas eller förstöras är mattan. Detta är särskilt tydligt i äldre fordon. Med populära klassiska bilmodeller som 1963 Corvette, hålla fordonet mattan ser trevligt och nya är möjligt genom att köpa ett kit ersättare matta. Dessa kit finns från specialbutiker auto eller från Internet enligt modellen år och finns i en mängd olika färger och stilar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
spackel
Tänger
brukskniv
matta stoppning
Matta spraylim
Corvette matta utbytessats
Visa mer Instruktioner
1

Ta bort bultarna från sätena med en socket set. Ta bort den bakre bultarna först, och sedan de främre bultarna. Lyft sitsen rakt upp för att lossa den från sätet fästen och dra den från bilen.
2

Sätt en spackel ned längs kanten av mattan och den inre golv gjutning. Arbetet kanten av kniv runt kanten på mattan för att frigöra den från kanten. Dra mattan och stoppning loss med händerna eller tång tills den kommer fri från golvet helt. Kassera avfall i soporna.
3

Skär ny matta pad för att passa Corvette golv med en mattkniv. Skär bitar större än nödvändigt och sedan placera dem på golvet och trimma dem att passa. Det är acceptabelt att använda klipp för att fylla i eventuella luckor på golvet efter behov.
4

Notera placeringen av dynan bitar och ta bort dem från golvet. Spraya en matta lim över bilens golv och placera stoppning tillbaka på golvet. Tryck nedåt på varje bit för att fästa stoppningen ordentligt i golvet. Låt limmet torka den tid som anges på produktens förpackning.
5

Lay de färdigskurna mattan bitar från Corvette mattan utbytessats ut att platta och acklimatiseras i två timmar före installationen. Kontrollera varje matta bit för eventuella fel eller brister före installationen.
6

Montera mattan bitarna på plats löst. Börja längst bak i bilen, justera passform och trim överskott matta som du släta mattan ner över stoppning. Noggrant bedöma lokaliseringen av något som måste passa igenom mattan som parentes eller pedaler och skär hål för att passa dem igenom.
7

Lyft mattan halvvägs tillbaka över sig själv och tillämpa mer matta lim på toppen av dynan. Lägg försiktigt tillbaka mattan över plattan och tryck ner för att binda de två materialen tillsammans. Upprepa detta med den främre delen och jämna mattan fram för att sträcka ut den ordentligt. Låt mattan limmet torka över natten.
8

Skjut kanten av mattan i gjutning med spackel så att det ser snyggare. Byt sätena över fästena och dra åt bultarna med en hylsnyckel. Prova varje säte att kontrollera glapp eller obalanserad installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130524.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.