Vad är Mazda värmeslingor?

En bil värmesystem fungerar tillsammans med kylsystemet för att kyla motorn samt svalt och värma kabinen. I en Mazda, som med de flesta andra bilar, kan värmebatteriet vara svårt att hitta eftersom det ligger bakom instrumentbrädan, vilket både leder kylvätska från motorn och arbetar för att skapa varmluft. Kylsystem

värme som alstras av en Mazda motor kräver en ständig ström av kylmedel, såsom anti-freeze, att köra igenom systemet. Eftersom kylmediet värms upp, pumpas den bort från motorn mot värmebatteriet, placerad mellan motorn och kabinen, där en serie hål och rör arbeta för att sänka temperaturen hos kylmediet innan det cykler tillbaka till motorn.

Värmesystem

När värmen slås på i kabinen bakom instrumentbrädan, är värme omdirigeras från kylvätskan in i kabinen, blåser varm luft mot passagerarna samtidigt bidra att kyla systemet cykling till motorn. Om bilen har en historia av rinnande varmt eller är i risk för överhettning, kan det vara en bra idé att slå på kupévärmaren. Lite obehag kan bidra till att förhindra motorn från skador.
Problem

Problem med värmebatteri inkluderar läckor eller en uppbyggnad av frostskyddsmedel, både av vilket kan resultera i en pöl av frostskyddsmedel och förlust av kylvätska från motorn systemet. Andra möjliga tecken på problem med värmeslingor inkluderar rök genom kabinen ventiler eller om slangarna löper från spolen till motorblocket är kall efter att ha kört (de bör vara varm från kylmediet passerar).

ersätter
p Det är viktigt att värmeslingor inte skadas eftersom inte bara är det en möjlighet för extrem varm vätska läcker in i kabinen (eftersom det är bara några inches bort från föraren och passagerarnas fötter), men läcker vätska kan också orsaka skador, mögel och rost inuti motorn. Mindre kylmedel i systemet innebär också att motorn har mindre chans att förhindra överhettning. Byta ett värmebatteri är mycket billigare än att ersätta en motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130521.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.