Mekanisk bränsleinsprutning serviceinformation

Ett fordons bränsleinsprutningssystem levererar trycksatt bränsle in i en förbränningsmotor , med hjälp av en bränslepump , en tryckregulator och en serie av sensorer som styr den mängd bränsle som tillförs motorn . Med tiden kan bränsleinsprutarna bli igensatta och måste underhållas eller bytas ut. Problem

grund och botten är en insprutare som ett spraymunstycke , sprutar bränslet genom en bränsleledning . När bilens dator aktiverar injektorn , orsakar det en fjäderbelastad ventil för att öppna , vilket tillåter bränsle att strömma genom bränsleledningen. Med tiden kan kolavlagringar bygga upp på sprutmunstycket och begränsa flödet av bränsle , vilket gör att motorn för att tveka eller tom stall. Detta kräver omedelbar service .
Byte

I extrema fall där bränsleinsprutarna är så dåligt tilltäppta de inte kan rengöras , de måste bytas ut . Som av 2010 , är kostnaden för nya bränsleinjektorer $ 60 till $ 100 för inhemska fordon , och $ 125 till $ 175 för import fordon .
Rengöring

Mest bränsle injektorer kan rengöras. Ett alternativ är att rengöra injektorer medan de fortfarande är installerad i fordonet med hjälp av en trycksatt lösningsmedel för att lossa och ta bort avlagringar . Ett annat dyrare alternativ är att ta bort spridarna från fordonet och rengör dem med en omvänd spolning teknik , som tar bort skräp fastnat inuti injektorn .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130466.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.