Hur man berättar när en främre lagret är dåligt i en Jetta

En VW Jetta: s hjullager är en mycket viktig aspekt av suspensionen. Hjullagret stöder vikten av bilen på fjädring och tillåter hjulen att snurra fritt. Om ett hjullager misslyckas, kan resultatet bli katastrofalt, eftersom hjulet inte längre kommer att stödjas i sin rätta orientering. Det finns flera symptom av dåliga hjullagren. Om du misstänker att din Jetta s hjullager är dåliga, bör de ersättas av en mekaniker. Saker du behöver
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

lyssna efter mullrande eller klicka ur hjulet. Hjullager är konstruerade av en serie av lager som förseglas inuti ett metallhölje och packas med fett. Om fettet blir smutsiga eller på något sätt kommer ut ur huset, kommer lagren att börja föra oväsen när fordonet körs. Bullret kan bli mer uttalad när fordonet körs runt hörn och det finns extra kraft som verkar på lagret.
2

provköra bilen och se hur fjädring och styrning känsla. Ett hårt slitna hjullager gör att fjädring och styrning för att vara mer vag än normalt eftersom hjulet tillåts röra sig överdrivet runt hjullagret. Suspensionen kan känna darty eller vandra fram och tillbaka, speciellt vid högre hastigheter.
3

Kontrollera överskott av fri lek från hjulet. Placera en domkraft under Jetta på lämplig stöttningspunkt (detta varierar beroende på vilken generation av Jetta) och lyft bilen. Stötta den med en domkraft för extra säkerhet. Placera en hand på vardera sidan av däcket och försök att vagga hjulet och däcket fram och tillbaka på navet. Det borde inte finnas någon rörelse. Om det finns någon pjäs eller slask i hjulet och däcket när du gör detta, hjullagren är sannolikt dåligt och kommer att behöva bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130456.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.