Tecken och symtom på en generator börjar gå Bad

En bilens generator är en viktig aspekt av det mekaniska systemet. Generatorn är ansvarig för att ladda batteriet när fordonet körs. Detta säkerställer att när motorn är avstängd batteriet blir fulladdat och kommer att kunna starta bilen när den slås på igen. En dålig generator kan orsaka en litania av problem, från ett dött batteri på dålig belysning från innerbelysningen och strålkastare. En dålig generator kan också lämna dig strandsatta om det misslyckas. Svårstartad

Generatorn är ansvarig för att hålla bilens batteri laddas. Om motorn stängs över långsamt och är svårt att starta, särskilt när den är kall, kan problemet vara att generatorn börjar misslyckas och är inte korrekt laddar bilens laddningssystem.
Varningslampor

Nästan varje fordon, särskilt modern stil, kommer att ha någon typ av varningslampa på instrumentbrädan någonstans som kommer att börja lysa om generatorn inte fungerar korrekt. Dessa varningslampor kommer ofta att säga "ALT" eller något liknande. Om generatorn varningslampan inte stänga några sekunder efter att motorn har startat, kan generatorn vara misslyckas.
Dim Lights

Om laddningssystem (batteriet) i bilen inte är ordentligt laddas av generatorn, kan ett annat symptom vara dim strålkastare och innerbelysning. Om du märker att dina tänder är inte lika ljus som de normalt är, så generatorn kan vara på väg ut.
Dead eller svagt batteri
p Om ditt batteri ständigt dör efter att bilen har suttit, kan det bero på att generatorn inte gör sitt jobb för att ladda batteriet ordentligt. Om du kör på en hög hastighet på motorvägen under en längre tid och de dör batteriet, då generatorn inte kan fungera. Tänk på att ett svagt eller urladdat batteri inte bara orsakas av en dålig generator. Batteriet vara maysimply gamla och i behov av utbyte. Det kan också en elektrisk avlopp på systemet som dödar batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130443.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.