Vad är syftet med en broms Utjämningsventil ?

En fordonets bromssystem är inte bara består av bromsskivorna eller trummor som är knutna till varje hjul . I stället finns det flera komponenter i motorrummet , såsom bromsen fördelningsventilen , som hjälper ett fordon att anpassa sig till olika bromsförhållanden . Identifiering

Bromsen utjämningsventil är en del av ett fordons totala hydrauliskt bromssystem , och ligger mellan de bakre hjulen och huvudcylindern . Bromsvätska rinner genom hela systemet , hålla den under tryck för när bromspedalen trampas ner och funktion inträffar .
Funktion

Syftet med bromsen utjämningsventil är att utjämna bromstrycket mellan de bakre och främre bromsarna . Om en förare bromsar hårt , samordnar bromsen utjämningsventil mer tryck för att bistå de främre bromsarna så att bakhjulen inte frysa eller låsa.
Funktioner
< p > Vissa broms fördelningsventilerna är inrymda i en annan ventil konfiguration kallas en kombination ventil . Denna ventil är helt enkelt en blandning av bromsen fördelningsventilen och tryckskillnaden ventilen , som är i kontroll av bromsen varningslampa . Detta ljus tänds om det finns eventuella brister i bromssystemet .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130425.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.