Toyota Broms Tjocklek Specifikationer

En av de frustrerande saker om att förlita sig på professionella mekaniker är den potentiella förvrängning av nödvändiga reparationer. Att veta hur man kan mäta och urskilja dina egna bromssystem komponenter för en mer exakt livslängd kan hjälpa dig spara pengar. Som du lära dig mer om din Toyota bromssystem, kan du även göra en del av fordonsunderhåll själv. Brake Pad tjocklek och livslängd

När ny, bromsbelägg är nästan 1/2-tums tjock, beroende på vilken modell av din Toyota. Du kan inspektera bromsbeläggen genom att lyfta bilen på en domkraft och ta bort däcket. På de flesta modeller, behöver du inte ta bort bromsok eller skruva bromsklossen monteringsbult i syfte att inspektera tjocklek bromsbelägg. När man tittar på bromsdynan, det finns en märkbar skillnad mellan metallplattan och den faktiska bromsyta som utgör dynan. Ju oftare och hårdare du bromsar, desto snabbare dina kuddar slits ut.
Broms rotorer

Rotorer också måste vara av en viss tjocklek, vilket kan också varierar mellan Toyota-modeller. Rotorer skall inspekteras närhelst däcket avlägsnas, och i de flesta fall visuellt, utan att behöva avlägsna däcket. Rotorn bör inte ha några spår, ojämnt slitage, rost eller sprickor. Du kan ta bort rotorerna och få dem återuppstått på en mekaniker butik eller en bildelar butik. Enligt Tomorrow'sTechnician har nya rotorer blivit relativt billig, liksom av en sämre kvalitet, än tidigare. Därför är det lämpligt att överväga nya rotorer innan renovering.
När man byter Bromsbelägg
p Om du regelbundet höra skrikande kommer från de främre bromsbelägg, det är mest sannolikt ett tecken på en förestående bromsbeläggens sönderfall. Om du hör metall-på-metall slipning, då dina bromsbelägg är redan slitna och du bör sluta köra och byt ut dem omedelbart. Om du vill fortsätta köra din Toyota med slipning bromsarna kan leda till rotorn skador och en oförmåga att komma till ett stopp. Addera Hur man byter Bromsbelägg

Jack bilen och ta bort däcket, precis som när du kollat ​​din bromskloss tjocklek. Vissa Toyota bromsok och bromsbelägg system kräver inte att du ska skruva isär bromsok från rotoraggregatet för att ta ut elektroderna. Om du behöver ta bort bromsok, använd en momentnyckel för att lossa bultarna. Ta bort bromsbelägg monteringstappen eller bult och sätt i de nya dynorna i bromsoket systemet. Skjut bromsok kolv tillbaka i sitt hål med en C-klämma. När du har ersatt dynorna, pump bromsarna ett par gånger för att lufta ur bromssystemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130424.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.