Hur tjänst en 2007 Honda Civic Hybrid Vehicle

En hybridbil är en som använder mer än en kraftkälla för att flytta fordonet. Vanligast dessa kraftkällor är bensin och el, och 2007 Honda Civic Hybrid faller inom denna kategori. Det erbjuder utmärkt bränsleekonomi, få ett genomsnitt på 50 mpg tillsammans med mycket låga utsläpp. Att upprätthålla en hybrid är inte mycket annorlunda från att behålla en vanlig bil, bortsett från den höga spänningen hybrid batteri. Instruktioner
1

Kontrollera kylmedel i motorn och se till att du har laddat upp dem till sina optimala nivåer enligt bruksanvisningen. Du måste kontrollera kylvätskan nivåer innan vintern för att undvika problem med minusgrader. Du har förmodligen separata kylsystem för drivmotorn och regenerativ bromsning. Det är viktigt att kontrollera varje enskild slang, rör och klämma på kylsystemet.
2

Se till att bromsvätskan inte understiger det lägsta märket på sidan av bromsvätskebehållaren. Råga upp till den rekommenderade nivån om det behövs.
3

Kontrollera att oljan är mellan min /max markeringarna på mätstickan. Helst bör du byta olja en gång om året och din instruktionsbok ger instruktioner om hur man gör detta.
4

Byt luft-och oljefilter, om de visar tecken på att vara smutsigt och igensatt. Rengör filter är ljusa vita så en smutsig man är lätt att upptäcka.
5

Håll dig borta från de orangea kablar som dessa täcker högspänningskablar, som har tillräckligt med kraft att köra igenom dem för att döda. Innan de kan få något arbete, måste de kopplas, företrädesvis av en utbildad professionell, och även då ingen får röra dem i tio minuter. Endast personal bör någonsin arbeta med högspänning batterisystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130419.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.