Hur man byter topplockspackning på en 1998 Kia Sportage

Den 1998 Kia Sportage kom utrustad med en 2,0-liters, fyrcylindrig motor som lägger ut 130 hästkrafter vid 6.000 varv per minut. Den Kia Sportage kan inte behålla det högsta prestandanivå när topplockspackning är trasig eller skadad. För att hämta den topplockspackning måste de flesta av de högst belägna motordelar komma ut ur fordonet. Den topplockspackning positionerar upp mot cylindertoppen och på toppen av motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 1998 Kia Sportage och låt det sitta ett par timmar innan du byter topplockspackning att se till att det är coolt. Separera den negativa batterikabeln från terminalen. Koppla ur radiatorn topp att tömma kylmedel från kylsystemet. Om kylvätskan är inte gammal, du kan sätta samma kylvätska i bilen när du är klar med jobbet. Avlasta trycket bränsleledningen.
2

Koppla bort eller ta bort bromsen röret booster vakuum, den jordade kabeln från insugningsröret, kuggremmar, en magnetventil vakuum, converter fläns insugsröret och tändstift. Koppla bort de tre kabelstammens kontaktdon i den bakre delen av topplocket. Du kanske tycker att det går lättare om du märka delarna tidigare.
3

Lossa och ta bort de 10 bifogade skruvarna i motsatt ordning Åtdragningsinstruktion. Börja med den översta fästa bulten på vänster sida. Använd nya fästskruvarna när du är redo att installera topplocket. Lyft topplocket ur position. Höj gamla topplockspackning från enheten.
4

Placera den nya packningen på plats. Försäkra det ställer upp med dymlingar. Sänk cylinderhuvudet på motorblocket. Placera cylinderhuvudet fäst till avgasröret och insugningsröret. Anslut de tre anslutningarna är belägna på baksidan av topplocket. Dra åt topplocksskruvarna till 64 foot-pounds i rätt ordningsföljd.
5

Ersätt alla övre motorkomponenter, från ledningar, församlingar, fästen och kontakter. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen. Placera kylvätska tillbaka i sin tank. Placera nyckeln i tändningslåset och starta Kia Sportage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130396.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.