Hur man byter en Camry Head Gasket

Det kan komma en tid du behöver byta topplockspackning i din Toyota Camry med en 2,4-liters fyrcylindrig motor. Typiskt jobbet avsedd för en professionell mekaniker, eftersom den kräver demontering och koppla en mängd olika delar i den övre motorn. Oavsett om din packning är defekt eller din motor överhettad, du behöver gott om tid och tålamod att hitta topplockspackning under topplocket och ovanpå motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

visst din Camry är kall innan du arbetar nära motorn. Låt din kylvätska rinna i en ren kastrull under kylaren. Avlasta bränsleledningarna. Lossa kablarna från batteriet. Skriv namnet på varje del på en etikett och tagga varje övre del av motorn.
2

Separat eller ta bort parentesen, fästen, enheter, kablar, lock, bultar och bälten. Övre motorkomponenter för att ta bort eller koppla inkluderar: batteri klämman lock, luftrenare inlopp, lägre radiator luftriktare, luftrenare, servopumpen bältet avgasrening ventil, luftintag uppsving reservoar, radiator och drivrem
. Sida 3

bort insugningsröret, kamrem, servostyrning pump, kamaxlar och avgasrör. Demontera topplocket församlingar till vänster och sidor rida. Ta bort kontaktstyckena, såsom kamaxelns timing oljeventilen kontakt, grenrör absolut sensor, kylvätska temperaturgivare och vevaxelposition sensor elektriska kontaktdon.
4

Lossa fästena motor tråd. Skruva loss de 8-topplocksskruvar i ett kors-sekvens som börjar med den första bulten i det bortre högra hörnet längst ner. Konsultera en Camry reparationshandbok för exakt korsvis. Undersök skruvarna för att kontrollera att du har en ytterdiameter intervallet 0,3524 till 0,3563 inches och en minsta diameter på 0,3445 inches. Byt skruvarna när diametern blir mindre än 0,3445 inches.
5

Lyft topplocket av Camry från motorblocket. Ta bort den gamla topplockspackningen. Du kan behöva bända bort den med en skruvmejsel. Inspektera cylinderhuvudaggregatet för läckor, bucklor eller skador.
6

Placera en ny packning med bokstaven "R" uppåt. Placera cylindertoppen på toppen av den nya topplockspackning. Sätt en liten mängd smörjmedel på bultarna och trådar och sätta brickor på bultarna. Dra åt de 8 bultarna i en tvåstegsprocess i rätt ordning. Titta på en Camry reparationshandbok för att ta reda på den exakta sekvensen mönstret. Dra åt bultarna till 40 foot-pounds. Markera varje bult på framsidan med färg. Dra åt varje skruv till 90 grader i exakt mönster.
7

Ersätt varje komponent du bort och kopplas tillbaka i sitt ursprungliga läge, inklusive ankare, mössor, konsoler, slangar, bultar, vajrar och församlingar. Hänvisa till taggar på varje del för identifiering. Granska en Camry reparation guide för att hitta rätt vridmoment specifikationerna för de andra bultarna. Byt ut kylvätskan i fordonet. Anslut batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.