Hur Gas Carburetors Arbete?

Gas förgasare är apparater som används i bensindrivna förbränningsmotorer att blanda bränsle och luft. Förgasare ersattes av insprutningssystem i nordamerikanska bilar under första halvan av 1990-talet. Förgasare används fortfarande i motorcyklar, båtmotorer och andra små motorer dock. Plats

En förgasare sitter mellan bränsletanken och motorn. Addera Air Flow

förgasaren drar luft genom motorns luftfilter och ner en eller flera Venturirören, så kallade fat. Venturirören smalare i mitten än vid ändarna. Airflow hastigheten ökar som luft tvingas genom den smala delen av röret, kallad "midjan."
Strypventil

gasspjället är en roterande, skivformad vridspjällsventil ligger vid basen hos venturi-röret. Den är ansluten till en gaspedal eller en liknande manöverspak. I det öppna läget är det huvudsakligen möjligt obegränsad luftflöde. I det stängda läget det helt blockerar luftflödet.
Bränsleflöde

Bränsle kommer in i luftflödet via små hål i midjan hos venturi-röret. Beroende på märke av förgasaren och typ av fordon, kan finfördelat bränsle in luftflödet på andra ställen i bränslet vägen genom kalibrerade öppningar kallas jets. Addera Bernoullis princip

Förgasaren fungerar eftersom hastigheten påverkar statiskt /dynamiskt tryck mellan luftflöde. De snabbare luftflöden, desto högre dynamiska trycket. Detta innebär att den mängd bränsle som dras in i en kolv kan regleras genom att addera eller subtrahera mängden luft i bränsleblandningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130377.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.