Marine Magnetventil Vs . Automotive Solenoid

En solenoid är en del av starter på båda båtar och bilar . Den fungerar som en hög ström relä som stänger huvudkontakter för att förse startmotorn med ström. Vissa solenoiderna fungerar också mekaniskt för att aktivera ett skift eller spak som aktiverar startmotorn , som då stänger av motorn . De två enkla krets trådar i en solenoid kräver batteri på en och jord på den andra. Marine Magnetventiler

Marine solenoider är gjorda speciellt för användning på båtar . De är Gnistskyddad och har slutna höljen . De flesta marina - klassade magnetventiler är kopplade med en terminal jordad och den andra trådbundna för B + .
Automotive
Magnetventiler

Automotive solenoider är för användning i bilar och är permanent jordade för att fordonets chassi . Batteriet kommer in till en tjänst via startströmbrytaren , och den andra änden är ansluten till solenoiden fallet effektivt jorda den. Den andra stolpen blir spänningssatt när solenoiden är aktiverad .
Jämförelse

Marine solenoider har förseglade höljen eftersom de är inrymt i en brandfarliga glasfiber utombordsmotor lock . Automotive solenoider är öppna och kan antända bensinångor om de används i en båt . Automotive solenoider är billigare och mer lättillgänglig än sina marina motsvarigheter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130356.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.