Hur man byter en VW topplockspackning

Oavsett om du har en Beetle, Eurovan, Golf eller Jetta, byter topplockspackning är en relativt liknande förfarande. Du kan behöva byta ut din topplockspackning när motorn överhettas eller om du har en felaktigt utformad packning för ditt fordon. När du ändrar topplockspackning, kommer du ta bort och koppla bort de flesta av komponenterna i den övre delen av motorn för att nå packningen. Den sitter mellan motorblocket och topplocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Check för att se om din Volkswagens motorkomponenter är kallt. Koppla dina batteripolerna. Låt kylvätskan rinna ur systemet genom att dra ur hatten under kompressorn eller i den bakre regionen av servopumpen. Avtappningen stoppar kylvätskan från att gå in i vevhuset och kolvar.
2

Skriv namnet på varje komponent i den övre delen av motorn i Volkswagen. Ta bort eller koppla tändkablar, tändstift, ledningar intag, vakuumledningar, luftrenare och släpp bränsletrycket. Ta slangen utanför fordonet, t.ex. värmare slang, den övre kylarslangen och kylvätska bypass slang. Ta remmen och pumpen från servostyrning tanken och ställa den på en arbetsstation. Håll hydrauliska ledningen på plats.
3

stödja fordonet på träklossar som sitter på vadderade golv uttag. Ta fästena motorns ankare utanför fordonet som är placerade i fronten på vänster sida. Dra försiktigt kompressor remmen från av motorn och koppla bort spänningen konsolen från generatorn. Avlägsna distributör montering och lossa bränsleledningen. Täta bränsleledningen så att vätskan inte spiller
4

Börja ta isär de övre delarna på motorn och anslutningar:. Avgasåterföringsventil elektriskt kontaktdon, grenrör absolut trycksensor anslutning, kamaxelposition elektriskt kontaktdon , motorkylvätskans temperatursensor, elektriskt kontaktdon och vevaxel lägesgivare elektrisk kontakt. Tänk på placeringen av komponenterna du bort.
5

Ta bort bultar säkrade till topplocket i ett sicksackmönster. Börja med den yttersta bulten och gå till mitten av cylinderhuvudet. Ta topplocket från fordonet och leta efter skador. Om läckor och sprickor kvarstår, byt ut hela enheten. SNYGGA topplocket om du inte planerar att lägga ett nytt topplock. Placera olja på de nya bultarna för topplocket innan du installerar. Rengör ytan på huvudet packningen parning och sätta nya topplockspackning på plats med "Top" uppåt. Se till att nya topplockspackning sitter uppåt och stiften träpinne laguppställningen.
6

Pivot vevaxeln till övre dödpunkt (TDC) i cylinder nr 1 och tillbaka upp ungefär en fjärdedel. Placera huvudet cylindern ner och installera skruvarna nr 8 och 10 i position först. Placera resten av bultarna och vridmoment i rätt ordningsföljd i tre steg. Dra till 30 foot-pounds. Sedan vridmoment till 44 foot-pounds och en komplett halvt varv.
7

Placera resten av delarna i motsatt ordning för installationen. Granska en Volkswagen reparationshandbok för exakt moment, eftersom detta kan förändras med olika årsmodeller.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130346.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.