Så här kontrollerar strömstyrka på en växelströmsmotor

En växelströmsmotor använder växelström för att driva det, och växelström förändringar riktningsflöde 50 gånger per sekund. Tre elektriska lindningar på den yttre delen av motorn möjliggör den centrala rotorn att vända, annars skulle de helt enkelt vibrerar flytta bakåt och framåt som den nuvarande ändrar riktning. Den mängd energi som dras för att driva motorn mäts i ampere och är känd som ström. Ju större ampere motorn kräver, desto kraftfullare motor. Förväxla inte ampere och spänning, eller anta att låg spänning innebär låga ampere. En bil startmotorn fungerar på 12 volt, men de ampere som krävs för att rotera startmotorn och bilens motor ofta överstiger 50 ampere. Saker du behöver
skyddande gummihandskar
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Läs strömstyrka din växelströmsmotor kräver, om det arbetar enligt tillverkarens specifikation. De ampere finns på etiketten på AC-motor.
2

Ställ din multimeter att mäta ampere. Ställ den till rätt ampere intervall för växelströmsmotor du kollar. Till exempel, om motorn drar 20 ampere, ange din multimeter att läsa mellan 10 och 30 ampere.
3

Ta på gummihandskar för att skydda dig från en oavsiktlig elektrisk stöt. Kör din växelströmsmotor, annars kan du inte kontrollera ampere.
4

Leta terminalerna på växelströmsmotor. Den positiva terminalen är märkt med "+" och den negativa "-." De kablar som är anslutna till AC-motor är rödfärgade för positiv och svart till negativ.
5

Placera metallen sensorn på änden av den svarta kabeln från multimetern på den negativa polen på växelströmsmotor, hålla händerna borta från alla rörliga delar. Placera metallen sensorn på änden av den röda kabeln från multimetern på den positiva polen på multimetern.
6

Läs multimeter displayen och sedan omedelbart bort sensorerna från AC motor. Stäng av motorn. Om ampere behandlingen ligger inom det intervall som du satt på din multimeter är växelströmsmotor dra rätt strömstyrka. Om det är under intervallet, få din motor kontrolleras eftersom det kan kräva underhåll såsom nya borstar. De ampere kommer inte överstiga den högsta siffran i intervallet som motorn inte kan dra större strömstyrka än inställd av tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130343.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.