Så här kontrollerar Generator i en 1987 Nissan Pickup

generatorn på 1987 Nissan pickup är bilens viktigaste kraftkälla. När motorn är igång, alstrar generatorn ström till batteriet för att hålla det fulladdat. Generatorn levererar också rätt mängd kraft till alla av motorns elektriska komponenter. Generatorn drivs av en rem som vänder generatorn remskiva, och om någon del av generatorn systemet slutar fungera, måste du byta ut den omedelbart. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Park 1987 Nissan pickup i en trygg arbetsplats som har en plan yta. Ställ i nödbromsen och öppna huven. Stäng av motorn.
2

Leta generatorn på framsidan av motorn. Kontrollera alla elektriska ledningar som kommer ut på baksidan av generatorn för täthet. Flytta kablarna fram och tillbaka med handen för att kontrollera tätheten. Se till att ingen av trådarna är löst.
3

Kontrollera spänningen av generatorn remmen genom att trycka ner på bandet med handen. Bältet får inte ha mer än en halv tum av slack. Om bältet har mer än en halv tum av slack, justera bältet som krävs för att få en halv tum av slack i bältet.
4

Dra runt motorn och lokalisera de viktigaste röda tråd på baksidan av generatorn. Den röda tråden är utbudet kabeln till batteriet. Ställ voltmetern avläsningen vid 2-volt. Applicera röda voltmeter sonden till den röda tråden. Applicera den svarta voltmeter sonden till någon metall källa på motorn för en mark.
5

Inspektera voltmeter läsning. Avläsningen kommer att fluktuera fram och tillbaka och sedan komma till ett stopp på en rad. Om generatorn fungerar, kommer den att producera omkring 14 volt när motorn är igång. Om antalet är mindre än eller över 14-volt, då generatorn inte fungerar.
6

bort sonderna från generatorn och motorn. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130314.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.