Hur Tune Up en 1998 Dodge Cummins 12 Ventil

Indiana-baserade Cummins Incorporated tillverkar en 5,9 liters dieselmotor som hyser sex cylindrar och tolv ventiler. Ursprungligen infördes 1984 för jordbruksmaskiner, hittade denna motor så småningom sin väg in i Dodge Ram lineupen 1989. Medan V8-motorer var vanliga i den här lastbilen och dess konkurrens, producerade Cummins diesel mer vridmoment vid låga änden samtidigt bibehålla en bränslesnål hållning gasförbrukning. Stämning och service på denna motor konsekvent takt kommer att säkerställa livslängden för drift och maximera prestanda. Saker du behöver
Wrench Set
Luftfilter
Insprutningspump
15W/40 Syntetisk-baserad olja
Oljefilter
Oil Recycle Container
Visa mer Instruktioner
Luftfilter
1

Lossa bultarna som fäster luftfiltret till resten av luftintaget systemet.
2

Ta bort luftfiltret noggrant för att inte spiller smuts på andra delar av intaget systemet. Byte av filter kommer att förbättra luftflödet genom motorn och maximera effekten.
3

Rengör all överbliven smuts och annat skräp som det gamla filtret kvar.
4

Byt ut filtret med den nyinköpta luftfiltret. Det nya filtret ska glida på plats precis som den gamla gjorde.
5

Dra åt skruvarna som håller luftfiltret på plats med intag systemet. Använd lämplig skiftnyckel för att se till att bultarna är säkrade.
Insprutningspump
6

Ta bort oljepåfyllningslocket och avgasrör från motorns blocket. Dessa delar måste tas bort för att få tillgång till motorns insprutningspump. Använd de nödvändiga skiftnyckel dimensioner att ta bort skruvarna som håller spackel och grenröret på plats.
7

Vrid vevaxeln medurs i ett långsamt sätt att komma åt insprutningspumpen.
8

Ta bort den gamla bränsleinsprutningspump om tecken på spruckna montering eller läckande verkar vara fallet. Alla kablar bör tas bort från pumpen innan demontering.
9

Fäst den nya bränslepumpen i den ort där den föregående pumpen existerade. Var försiktig i att dra åt skruvarna så att inte anstränga pumpen, vilket gradvis läcker över tid.
10

Bolt grenröret och oljepåfyllningen på plats igen. Sätt tillbaka alla kablar som lossades under utbytet. Addera olja och oljefilter
11

Använd den medföljande domkraft som är specifik för din bil för att höja fronten från marken . Tillräckligt utrymme kommer att behövas för att få tillgång till oljetråget och oljefilter. Oljan återvinna behållare under oljetråget på din bil
12

Place. Om du inte är positivt om hur man gör med använd motorolja, kontakta din lokala återförsäljare.
13

Avlägsna oljepluggen från pannan och låt den gamla oljan rinna helt från din motor. Sätt på en gång slutade.
14

Avlägsna den använda oljefilter från motorrummet med hjälp av nödvändig-sized skiftnyckel. Tillsätt olja till det nya oljefiltret
15

, fyllning till ¾. Hand skruva det nya filtret på plats tills den sitter.
16

Häll ny olja i motorns oljebad. Fyll halvvägs, så kolla oljestickan att övervaka oljenivåer ordentligt. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130311.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.