Hur Byt Mitsubishi huvudet packningar

Den topplockspackning i ett enmotorigt Mitsubishi vilar i mitten av motorn och topplock. Delen är en viktig komponent på Mitsubishi, eftersom det håller kylmediet och motorolja från sammanblandning medan den cirkulerar genom motorblocket. Det är också den plats där den inre förbränningsprocessen äger rum. Om din Mitsubishi överhettas, behöver du förmodligen att ersätta din topplockspackning. Andra skäl för att byta ut din topplockspackning kan inkludera en dåligt utformad packning, smutsiga bultar och felaktig installation. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

försäkra din Mitsubishi har en cool motor innan arbete. Ta den negativa batterikabeln en lös. Leta upp och öppna pluggen nära kompressorn på baksidan av servopumpen att frigöra kylmedel från fordonet. Detta stoppar kylvätskan rinner in kolvarna och vevhus.
2

Tag och etikett Mitsubishi delar innan du tar bort eller lossas från bilen. Koppla ur eller ta bort kanalen luftintaget, luftrening bostäder, bränsleledning och trådar tändning. Koppla de olika slangarna, däribland värmeslangen, kylvätska bypass slang och kylarslangen. Slip av strömmen bältet servopumpen. Ta bort pumpen från fästet. Placera pumpen på ett arbetsbord. Koppla inte den hydrauliska linje.
3

Placera träklossar på vadderade golv uttag och ställning under fordonet. Ta av motorn fästen på vänster sida. Slip kompressorn luftkonditioneringen från runt motorn och ta bort generatorremmen.
4

Lossa muttrarna på vänster sida av motorn. Ta av monteringsfästen. Lossa mätstickan slangen och ta bort vevaxeln remskiva, ventilkåpa, topp kamrem och kamremmen locket. Ta distributören och lossa muttrarna på gasvajern och skjut den i församlingen
5

Ta bort eller koppla ur motordelar på toppen av aggregatet och de många elektriska anslutningar:. Kylvätskans temperatursensor, grenrör absolut trycksensor, kamaxel sensor, avgasåterföringsventil och vevaxel lägesgivare.
6

Avlägsna skruvarna från topplocket i ett korsvis sekvensen i motsatt ordning för installationen. Börja med skruvarna som är längst bort och arbeta dig fram till mitten av topplocket.
7

Titta på cylindern för slitna och skadade områden och byt ut vid behov. Ta bort den gamla topplockspackning och rengör ytan. Placera ett lock över motorblocket för att försäkra smuts, damm och främmande föremål inte går i motorn. Rada upp kontrollsystemen läppar och stift plugg. Sätt kontroll läpparna på plats och position en O-ring.
8

Lägg en ny topplockspackning med de identifikationsnummer uppåt. Placera kamaxeln och oljade kamaxel. Dra åt skruvarna på topplocket och vridmoment med en tre-steg. Dra åt fästbultarna till 65 foot-pounds. Placera en tätning till nederkanterna halvrunda delar av den nya topplockspackningen är bältade sida och ställning ventilkåpan. Dra åt bultarna i rätt ordning till 2.61 mul-pounds och dra åt bultarna ett till sex igen till 2,95 foot-pounds.
9

Ersätt alla delar i motorblocket i omvänd ordning. Fyll på kylvätska. Referens en Mitsubishi servicemanual för rätt ordning och vridmoment av de olika Mitsubishi fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130298.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.