Holley förgasare Vridmoment specifikation

Holley är ett företag som specialiserat sig på förgasare. Denna tillverkare har varit i branschen i 100 år och har byggt Holley förgasare i NASCAR Sprint Cup team och varje NHRA Pro - Stock mästare i 40 år. Förgasare är de bildelar som blandar luften och bränslet tillsammans, vilket skapar den blandning som förbränningsmotorn antänds, skapar den kraft som driver kolvarna i bilen. Förgasaren spelar en stor roll i kraft av bilens motor och lämpliga justeringar maximera motorns prestanda, ökande hastighet. Bränsle Skål Skruvar

Vridmoment hänvisar till rotation på en axel som en enhet besitter. När du utför reparationer på förgasaren, måste tekniker se till att de kollar åtdragningsmoment flottörhuset för att se till att skruvarna har rätt bränslemätare. Detta säkerställer att förgasaren fungerar vid maximal effektivitet.
Throttle

gasspjällen på förgasaren inte får öppnas förrän motorn behöver mer luft för att låta vridmomentet ökar hela toppmoment kurvan. Öppning av sekundärlindningar för tidigt minskar förgasaren effektivitet mer än att öppna den sekundära senare, vilket leder till ett maximalt vridmoment kurva. Kraften i alla motorer kommer från en roterande axel, som utövar en viss mängd vridmoment vid en särskild uppsättning av varv per minut. I bilindustrin är makt mängden arbete som motorn kan göra i en viss tid. Dynamometern avgör hur mycket kraft som motorn genererar vid tillämpning av en belastning på utgående axeln genom en vatten broms, induktionsbromsar absorbator eller en generator. Lufttemperatur, lufttryck och luftfuktighet rätta kraften.
Vridmomentintervall

Fasteners har ett rekommenderat vridmoment för sina fästen, som mäts som inches per pound. Skål skruvar bör ha ett vridmoment mellan 25 och 30. Huvudsakliga jets behöver ett vridmoment mellan 30 och 40. Effekt ventiler med flera borrhål behöver en 40-50-serien. Justerbar nål och låsskruvar behöver en 50 till 60 intervall. Förgasare till grenrör fästskruvar och en del av det internt justerbara nålar-och-placera behöver en 60 till 70 intervall. Några internt justerbara nålar-och-sits behöver en 70 till 90 intervall. De flottörhuset inlopp beslag behöver en 175-250 intervall.
Underhåll

Endast de med erfarenhet av auto mekanik bör försöka ändra specifikationerna för Holley förgasare. Teknikern fäster skruvarna genom att vrida dem i en medurs riktning. När du utför underhåll på förgasaren, måste tekniker se till att skruvarna på förgasaren har rätt vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130293.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.