Så ändrar bromsar på en 2003 Mercedes C320

Den 2003 Mercedes C320 är utrustad med fyrhjulsdrivna låsningsfria skivbromsar. Mercedes-Benz rekommenderar inspektera bromsarna varje 5000 miles för att fånga upp eventuellt underhåll behöver så snart som möjligt. I händelse av att betydande slitage eller skador upptäcks, byt ut din bromsbelägg och rotorer omedelbart. Du kan ha bromsen ersättning som utförs av en professionell broms mekaniker, eller så kan du spara pengar och byta bromsar själv. Saker du behöver
lug skiftnyckel eller 17 mm hylsa
Jack
Jack står
kryssmejsel
14 mm hylsa
Ratchet
Hammer
Channel-lås tänger
Bromsbelägg
bromsfett
Brake Parts Cleaner Review Kedjesmörjmedel
Rotorer
Duk handduk
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna med däck järn eller 17 mm hylsa och spärrskaft. Lyft Mercedes däck från marken med domkraften och placera pallbockar under hjulaxlarna. Sänk fordonet på läktaren och ta bort muttrarna. Ta hjulen bort.
2

Placera en skruvmejsel i det övre bromsbelägg stiften slits och knacka på baksidan av skruvmejsel för att tvinga stiftet genom baksidan av bromsok. Upprepa processen för den lägre tappen.
3

Pressa an bromsbeläggen mot sidan av bromsok med ett par kanal lås tång för att tvinga bromsok kolvarna i sidorna av bromsok. Kolvarna trycker dynorna mot rotorerna under bromsning. Öppna kolvarna för att bistå i att ta bort de slitna bromsbelägg och rotor, och att göra plats för de tjockare nya bromsbelägg.
4

Skjut in de båda bromsbeläggen från varje bromsaggregat och kasta dem. Ta bort de två bromsok bultar på baksidan av bromsok med en 14 mm hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från rotorn och vila den på styrarmen ovanför hjulnavet. Låt inte bromsoket hänga med bromsledningen.
5

Avlägsna rotorn fästskruven med en nr 3 Phillips-skruvmejsel. Drag av rotorn från hjulnavet. Spray kedjesmörjmedel bakom rotorn eller tryck på skivans utsida med en hammare för att ta bort en fast rotor.
6

Rengör ny rotor och hjulnavet med broms delar renare och en trasa handduk. Placera den nya rotorn på hjulnavet och rikta hålet av skivan med en på navet för fästskruven. Sätt tillbaka skruven med skruvmejseln.
7

bromsa fett på baksidan av de nya bromsbelägg och bromsok stift bildspel. Placera de nya dynorna på den inre sidorna av bromsoket. Placera bromsok tillbaka över rotorn och skruva i bromsok bultar med 14 mm hylsa och spärrskaft.
8

Skjut bromsbelägg stiften på plats från baksidan av bromsok. Byt hjulet på Mercedes hjulbultar.
9

Upprepa steg 2 till 8 för varje ytterligare broms som behöver ändras.
10

lyfta fordonet med domkraft och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken och dra åt muttrarna med däck järn. Flytta till förarsätet.
11

Starta motorn. Tryck på bromspedalen långsamt till golvet. Släpp pedalen och tryck den två gånger tills bromspedalen svar återgår till det normala. Dra spaken Huvlås placerad under instrumentbrädan på förarsidan och flytta till fordonets front.
12

Lyft huven. Ta bort locket huvudcylindern ligger på höger sida av C320 motor. Placera en tratt in i behållaren. Fyll behållaren med bromsvätska vid behov. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130291.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.