Felsökning Belt Buller i en 1996 Jeep Cherokee

skrikande ljud som kommer ut från under huven kan vara en mycket oroande buller. Under normala omständigheter är detta inte ett stort problem att felsöka. Det finns ett par enkla saker att titta efter och några begrepp som du också bör ha i åtanke. Den Serpentine belt ger ström till de flesta av de viktigaste funktionerna i jeep. Detta inkluderar generator, servostyrning, bromsar, kylning fläkt och värme och kyla units.You behöver bara några få enkla verktyg för att spåra problemet. Saker du behöver
1/2 tums ratchet Sida 3/4 tum spärrskaft
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Drive Jeep för ett par block i områden med liten eller ingen trafik. Du måste testa att när bullret börjar. Lyssna på bandet. Om det gnisslar när det börjar det kan vara lös eller sliten. Om det gnisslar när det är blött ute så det kan vara lös eller det kan finnas vatten under det. Om det gnisslar när du slår eller bromsar du kan ha en enhet går ut eller det är för löst. Slutligen, om det inte laddar batteriet du kan ha ett problem med generatorn.
2

Öppna huven och undersöka bältet. Du letar efter sprickor och revor. Detta är tecken på slitage. Om detta är problemet måste du byta ut remmen.
3

Spänn remmen genom att lossa bulten på generatorn. Växelströmsgeneratorn är placerad på vänster sida av motorn på toppen av bandslingan. Det är direkt från battery.The bulten kommer att vara i en kanal som möjliggör enkel justering. För att dra åt bältet trycka generatorn mot fender. Detta kommer att öka spänningen och öka kontaktytan på remskivorna. Dra åt bulten.
4

Drive Jeep igen och se om batteriet laddas normalt. Se om fordonet har stoppats skrikande när du slår eller bromsarna är tillslagna. Om fordonet inte laddas korrekt kan du ha en generator problem. Detsamma gäller för servostyrning och bromsenheten. Dessa måste undersökas av en sakkunnig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130261.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.