Fakta om Ring & Pinion Systems

Diffbromsar i ett fordon ta ström från drivaxeln och leda det till axeln. Ring och pinion är de redskap som fungerar som instrument för kraftöverföring mellan drivaxeln och differential. Det drivande kugghjulet är en axel med tänder som förregling med tänderna på ringen, som tar ström från drivaxeln till växellådan. Identifiering
Differential växlar flyttar makt.

Varje drev och ringen har en lätt identifierbar tillverkare koden tryckt på metallen. Det möjliggör mekanik eller andra reparera bilen för att få rätt reservdelar.
Inbrott

När köra ett fordon med en nyinstallerad ring och pinion systemet, en break-in körtid är nödvändigt att behålla de nya delarna från överhettad bli. Fordonet bör inledningsvis köras endast 10-20 miles, därefter får stå under 30 minuter till 45 minuter. De nästa 500 miles är kritiska. Fordonet ska köras i måttliga hastigheter.
Slutliga justeringar
Bogsering måste vänta tills det nya systemet är bruten i.

Bogsering av något slag bör vara undvikas i de första 500 miles. Efter detta, bör bogsering ske endast för korta sträckor, 10 till 15 kilometer som mest. Efter 50 eller så bogsering miles, bör differens oljan bytas, och fordonet ska vara redo att gå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130242.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.