Hur du ändrar fläktrem på en 1992 Mercedes SEL 500

Din 1992 Mercedes SEL 500 fläktrem, även kallad en serpentin bälte, är ett stycke fäst vid motorn som drar in luft i bilens kylare. Bältet är monterad på motorn och sänt av en uppsättning remskivor. Efter att lindra spänningen i bältet, kan det tas bort. Vid denna punkt, kan en ny rem installeras i Mercedes som använder samma rutt som den föregående. Saker du behöver
Wrench
Serpentine belt
Visa fler instruktioner
1

Öppna din Mercedes 'huven så att du kan komma åt bältet. Kontrollera att motorn är kall innan drift.
2

Lossa varje skruv i serien som binder remmen på plats. Var särskilt försiktig för att komma ihåg det mönster där fläkten bältet är fäst. Detta är samma mönster du följer att dirigera den nya fläktremmen. Ta inte bort skruvarna, bara lossa dem så att remmen tappar spänningen vid varje punkt.
3

Dra ut bältet för varje anslutning, vilket gör att du lämnar den intakt så att du kan jämför det med den nya remmen.
4

Sträck gamla och nya bälten ut helt med båda händerna. Jämför storleken på varje bälte för att se till att den nya remmen passar dina Mercedes motor.
5

Dra remmen längs varje remskiva, efter det mönster du noterade när du lossar spänningen. Tryck ner med fria händer efter att du anslutit remmen till varje trissa så att du hela tiden skapar spänning i bältet.
6

Spänn remmen vid varje punkt längs mönstret genom att vrida bultarna hårt åt höger , som kommer att hålla bältet på plats.
7

Rengör din arbetsplats och lägga undan alla verktyg. Släng den gamla fläkten bältet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130241.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.