Skillnader mellan D2R D2S & Lampor

Xenon högintensiva ansvarsfrihet lampor använder en tändare för att producera en elektrisk ljusbåge som sedan förångas metallspår i lampan , som producerar en stabil urladdning . Den höga temperaturen i den elektriska ljusbågen producerar ett ljus som låter föraren se bättre på natten . Bakgrund

Mercedes och BMW på 1990-talet var den första att använda Xenon högintensiva ansvarsfrihet lampor . De infördes med D1 och D2 baser . Den förstnämnda har tändaren inbyggd i botten och med 2011 inte längre var i allmänt bruk . D2 lamporna har en separat tändare .
Funktionella skillnader

" R " i D2R lampa typer står för " reflektor ", vilket innebär att lampan är avsedd att användas i reflektor -typ strålkastare. Reflektor strålkastare använder en parabolisk reflektor för att samla och fokusera ljuset , och använd den svarta delen av glödlampa för kontroll . Den " S" i D2S glödlampor står för " skärmad ", vilket innebär lampan är utformad för användning i projektor -typ strålkastare. Projektor strålkastare använder en reflektor för att samla ljuset och en lins för att fokusera och styra det .
Basskillnader

D2S och lökar D2R är elektriskt lika och kunde användas omväxlande , men grunderna för D2S och lökar D2R har lite olika spår , som en följd , gör lamporna inte passar in i den andres uttaget . En D2C glödlampan finns på eftermarknaden som har skåror för att passa antingen D2R eller D2S baser och kan användas för antingen glödlampa .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130240.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.