Hur man Aktivera Wet Acid Batteries

Batteriet i bilen är ett exempel på en en våt syra batteri - kanske den mest kända typen av batteri som av 2011. Bilbatterier ge makten att starta bilen och driva många av de funktioner som fönsterhissar, auto-lås dörrar och strålkastare. Innan en våt syra batteri kan ge effekt, måste du aktivera den. Även om de flesta våta blybatterier kommer föraktiveras i butiken, kan du också aktivera ett nytt batteri själv med hjälp av elektrolyt. Observera att båda underhållsfria och funktionsdugliga batterier finns, utföra denna process med en funktionsduglig batteri, vilket gör att du kan öppna cellerna. Saker du behöver
Goggles
Gummihandskar
Elektrolytlösning
Hydrometer
Låg strömstyrka batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Öppna cellerna i det nya batteriet. Placera de bästa /toppar battericellerna åt sidan, och notera vilka väl locket går där.
2 skyddsglasögon

slitage och gummihandskar för skydd. Våta syra batterier använder svavelsyra som elektrolyt. Kontakt med huden kan orsaka brännskador och svåra skador, om stänk ut på huden, placera din hand under vattnet i diskhon i minst 20 minuter Addera 3

Fyll vardera. bra eller cell i batteriet till strax ovanför fyllningen linje med elektrolytlösning, lystrar markeringar för maximi-och miniminivåer i varje brunn. Tvätta toppen av batteriet noga för att undvika skador från utspilld syra.
4

Kontrollera mängden elektrolyt i varje cell i batteriet med en hydrometer. Varje cell bör visa en specifik vikt av 1,265, vilket indikerar 100 procent elektrolyt.
5

Byt cellproppar eller omslag på varje cell, och dra åt dem. (Dra inte åt locken.)
6

Anslut låg strömstyrka batteriladdaren till det nya batteriet och ladda det i ett väl ventilerat utrymme. Laddningen skapar brandfarliga gaser - en potentiellt allvarlig brandrisk. Gratis arbetsområdet eventuella antändningskällor medan batteriet laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130225.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.