Hur du ändrar en Saab topplockspackning

En topplockspackning separerar topplocket och motorblocket. Det hjälper till att hålla motorn olja och kylmedel från kombinering medan de två fluiderna flöde genom topplocket och motorblocket. Den topplockspackning håller också i förbränningsmotorer. Skälen för att ersätta en topplockspackning kan innehålla installationsproblem, skadade bultar eller en svag packning design. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Drain kylsystemet. Detta förhindrar att kolvarna och vevhus från att fylla upp med kylvätska. Skruva bort pluggen under luftkonditionering kompressor eller bakom servopumpen att tömma kylmediet. Den kylvätska rinner snabbare när du trycker en skruvmejsel i behållaren för att ta bort rost uppbyggd.
2

Använd en 1 1/16 uttag för att ta bort kedjespännaren. Ta bort 14-mm kedjehjul bultarna och släppa kedjan nedanför topplocket ytan. Försök att hålla kamaxeln från att röra sig. Tryck in en skruvmejsel i drevet och placera den på huvudet.
3

Ta ut kompressorn luftkonditioneringen på kylaren, avgassystem, insugningsrör och bränsle järnväg med bifogade injektorer. Ta ut de två skruvarna på kamkedjan lock under huvudet. Ta ut resten av bultarna på topplockspackning.
4

Placera kamaxelns lageröverfallen på den exakta platsen tillverkaren rekommenderar. Avlägsna tändningsfördelaren montering. Plana om topplocket om de skadas. Håll fjädrarna och ventiler i stället. Använd 80-grit sandpapper för att rengöra motorblocket och skölj den med ett lösningsmedel. Byt ut kamkedjan när motorn har mer än 100.000 miles.
5

Montera topplockspackning och bult till kylaren. Placera tätningsmedel bara på blocket för transmissionskåpan och blockets ändplatta. Byt ut kamaxlarna och anpassa dem så kammen bärande bultarna så att oljan att strömma till de hydrauliska lyftarna. Byt skruvarna för timing-cover-till-topplocksskruvar, kamaxeldrev och kamkedjan. Kedjehjul bör vridmoment 48 fot-lbs.
6

Ta bort mitten bulten på kedjespännaren. Släpa på den fjäderbelastade typ bult och glida i tryck spaken. Placera kedjespännaren och plats fjäderpaketet inuti spännaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130219.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.