Hur du kontrollera om din Fyrhjulsdrift är bra

Testa fyrhjulsdrift-system är en bra idé innan man börjar på någon linje som kräver engagemang från alla fyra däck i ett körläge. Testet kan göras på alla ytor, men en plan och torr yta är bäst lämpad för ett säkert test. Med detta test, är inga nyheter goda nyheter. Med andra ord, om du inte hör klickande ljud, upplever kraftig vibrationer eller fastnar, kommer du att ha en stark indikation på att din fyrhjulsdrift systemet fungerar korrekt. Instruktioner
1

Anlita fyrhjulsdrift, låsa dina nav manuellt om din bil kräver det. Med din transfer-case shift nob flyttade till 4x4, kan du starta testet.
2

Skift i växel och rulla sakta framåt, lyssnar efter några onormala klickande ljud eller starka vibrationer. Om inga ljud visas, är detta en bra första indikation på att fyrhjulsdrift systemet ingriper på rätt sätt. Addera 3

Öka din hastighet. Notera om bilens varvtal upp snabbt medan i långsam hastighet. Detta tyder på att de extremt korta växlar för fyrhjulsdrift överföring fallet har engagerat ordentligt, begränsa toppfarten på fordonet dramatiskt.
4

Testa bilen på en yta som kräver fyra hjul enhet, vare sig det snö, lera, en brant backe, etc. Om dina framdäcken verkar sträva efter dragning, indikeras av lätta ökningar i den främre däck rotation när din hastighet förblir stillastående, kanske att verifiera att fyrhjulsdrift på din bil är bra.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130215.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.