Så ändrar bromsar på en 1988 Volvo 240 Dl

Volvo har tillverkat bilar i Sverige sedan 1927. Volvo 240-serien har sex olika modeller. Den 240 DL är en sedanmodell, medan 240 GL var en vagn version. Den 1988 Volvo 240 DL bromssystem består av 4 skivbromsar fram och bak - ventilerade skivbromsar fram och solida bakre skivbromsar. De ventilerade skivorna har fenor i mitten som ger snabbare nedkylning för att förhindra utmattningsrisk. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
däck järn
momentnyckel
Tire kilar
spetstång
Ratchet set
Standard skruvmejsel
bit tråd
Visa fler instruktioner
1

Börja med den främre änden först. Lossa muttrarna med ett däck järn innan höja fronten. Också chock bakdäcken med stoppklossar för att hindra fordonet från att rulla. Höj den främre änden och fortsätt sedan att ta bort tappmuttem med däck järn och ta bort däcket.
2

bort hårnålen-liknande låsklämmorna för styrpinnarna med spetstång. Håll den dämpande fjädern på plats med nål tång dra ut en av två låssprintarna. Ta sedan bort den dämpande fjädern och den andra lastappen.
3

Ta ut dynorna med hjälp av spetstång.
4

Tryck kolvarna med en skruvmejsel , försiktigt så att inte bryta dammskyddet att installera de nya dynorna. Detta kan svämma behållaren bromsvätska. Montera de nya kuddar i tjocklek. Denna process är densamma för främre och bakre trampdynor. Gör detta i omvänd om avlägsnandet av dynorna.
5

Inspektera broms rotor. Ta bromsoket nötter och häng tjocklek med ståltråd i närmaste ställe. Koppla inte bromsledningen.
6

Skruva den främre skivan nav låsskruvarna och ta bort skivan genom att dra av den. Ta bromsarna till närmaste bil mekaniker för att få rotorn bearbetas. Följ dessa steg för de främre rotorerna bara. Processen för de bakre bromsarna skiljer.
7

bort bromsok från den bakre skivan genom unbolting det. Ta bort clipset som håller fast den styva bromsledningen till bakaxeln montering och, utan att böja den styva linjen, dra bromsok från skivan och hänga med en bit ståltråd.
8

Infoga en standard skruvmejsel i justeraren hålet i handbromsen trumman och släpper skon justeringen. Skruva loss de två skruvarna och dra sedan bort rotorn och ta rotorn som ska bearbetas. Vända processen för installation av rotorerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130205.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.