Hur man byter olja i en Punto GT

Motorolja är en integrerad del av varje bilmotor, oersättliga när det gäller att slå avgång, och som sådan är det viktigt när det gäller anti-friktion smörjande nödvändigheter motorn . Utan det, skulle de rörliga delarna gnider mot själva skapar en höjning temperatur med tillräckligt kumulativ effekt att smälta motorn. Det är där oljan kommer på plats, skapar ett slags beläggning som förhindrar uppvärmning och smältning från att hända. Om du är ägare av en Punto GT, kan du överväga att förordna en vecka oljekontroll och ändra om det behövs för att hålla den optimala oljenivån på din Punto motor. Saker du behöver
Mätsticka
ren trasa eller pappershandduk
Motorolja
Tank
Wrench
Funnel (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Extrahera färgglada oljestickan (ljusa färger används för identifiering).
2

bort oljan ur oljestickan. Använd en ren trasa eller pappershandduk.
3

Skjut ren oljestickan ner röret så långt som möjligt, packa den igen och observera avläsningen (nivån ska vara mellan den övre markeringen och nedre strecket).
4

Byt olja eller fylla på den om det behövs. Placera en behållare under motorn blocket och ta bort avtappningsskruven med en skiftnyckel. Vänta 10 minuter för oljan att helt dränera från motorn.
5

Tag bort påfyllningslocket ligger på toppen av motorn.
6

Häll oljan ned påfyllningslocket bländare långsamt. Du kanske vill överväga att använda tratten för att minimera spill. Kontrollera oljestickan nivå från tid till annan för att inte överfylla.
7

tillbaka tanklocket och mätstickan tillbaka på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130197.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.