Instruktioner för att installera en mjuk topp

konvertibla bilar med ett skjutbart tak-system kräver en speciell sorts tak för att den indragbara mekanismen att fungera. Toppen kallas en mjuk topp och den innefattar ett övre tyget tak och ett system med ledade stänger inuti. Eftersom den mjuka toppen är gjord av tyg är det möjligt att din topp kan upprätthålla en tår eller annan skada. Du kan faktiskt ersätta din förstörda topp genom att installera en ny sufflett utformade för din bil. Saker du behöver
Philips skruvmejsel
Wrench
Flathead skruvmejsel
Nitar
Riveter
Visa fler instruktioner
1

Öppna mjuka toppen hela vägen och gå inne i bilen. Ta bort skruvarna och clips som håller mattan ner på stammen däck med en skruvmejsel. Stammen däck är det område som täcker den nedersta kanten på suffletten.
2

Ta bort muttrarna avslöjas när du tar bort mattan. Dra ut de metallstänger att muttrarna höll på plats. Om någon av barerna eller nötter är svåra att ta bort, kan du sänka taket något för bättre åtkomst.
3

Sänk toppen så det är halvvägs öppna och leta reda på framkant suffletten montering. Det kommer att finnas skruvar som håller den mjuka toppen på framsidan av enheten som du måste ta bort.
4

Dra ut bitarna gummilist från kromade lister runt fönstret. Ta kromade lister med skruvmejseln efter alla gjutningen tas ut.
5

Leta upp nitarna som håller upp kabeln till ramen och borra ut dem med en borrmaskin. När du har borrat ut alla nitarna kommer du att kunna dra den skadade sufflett utanför bilen. Du kan använda en skruvmejsel för att bända upp fören på toppen av enheten för att glida upp borta.
6

Lay den nya toppen på toppen av ramen och ordna upp så att den lägger väl överens med sömmarna. Passera suffletten kabeln längs ramen på samma sätt den gamla var.
7

Fäst kabeln till ramen med nya nitar och en riveter på samma ställen du borrade ut de gamla nitarna. Byt krom resor och gummilisten precis som de var innan du tog bort dem.
8

Anslut botten av locket inne i bilen med nötter och sätt tillbaka mattan. Gå tillbaka till framsidan av taket och fäst den främre kanten av den övre.
9

Skjut upp genom bågar och tryck dem stängda med en tång för att få ett fast grepp. Se till att toppen är jämn och fri från rynkor innan pressning bågar stängda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130193.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.