Hur man installerar bromsbelägg på en BMW 2001 525LT

BMW 5-serie produktlinje har medelstora bilar. Den 2001 BMW 525 LT var en del av den femte generationens bilar byggda med komponenter i aluminium för en mer lättviktig stil. För att hålla din BMW igång ordentligt, måste du ha regelbundet underhåll, inklusive ändra dina bromsbelägg att säkert stanna fordonet. Bromsbeläggen ligger mot bromsoket och lätt glida iväg till ersättning. Om du har några verktyg som du kan installera din bromsbelägg själv. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Mekaniker tråd
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Höja huven på BMW 525 LT att lokalisera bromsvätskebehållaren huvudcylinder fylld med bromsvätska. Töm hälften i bromsvätskan ut ur behållaren med en ren kalkon baster. Placera bromsvätska i en märkt, förseglad behållare. Kontakta ditt lokala företag för avfallshantering för att ta reda på var att släppa ut den använda bromsvätska.
2

Lossa BMW 525 LT muttrarna på hjulen. Inte helt ta muttrarna bort ännu.
3

Höj BMW med en domkraft. Sänk fordonet på pallbockar. Du kan placera pallbockar på olika platser: Under innanför den nedre kulleden, mitt i den främre hjulupphängningen tvärbalk, ramen eller axeln längs innanför stötdämparen hängare
4 <. p> Ta muttrarna utanför fordonet. Skjut hjul och däck utanför. Säkra hjulen, muttrarna och däck i säkert ställe.
5

Placera en C-klämma ovanpå bromsoket. Dra åt C-klämman till botten bromsok kolv. Ta bort klämman.
6

Placera bromsoket på BMW: s ram och stödja den med mekaniker tråd. Tillåta bromsoket för att svänga samtidigt fäst vid broms slang kan orsaka skador.
7

bort de slitna bromsbelägg och klipp bort förankringsplattan. Lossa mellanläggen från de slitna bromsbelägg och hålla för användning med nya bromsbelägg. Lägg märke till placeringen av kuddar, clips och shims, eftersom du kommer att installera de delar i omvänd ordning.
8

Fäst shims till de nya bromsbelägg. Placera de nya dynorna och klipp tillbaka på ankarplattan.
9

Satsa tjockleken på toppen av bromsanordningen. Sätt in fästbulten och dra åt till 80 till 89 Nm med en momentnyckel. Sätt i bultarna glidstiftet i läge på bromsoket och dra åt till 20 till 25 Nm.
10

Skjut däck och hjul på BMW 525 LT. Dra åt muttrarna på fordonet.
11

Palla upp BMW 525 LT från domkraften, bort pallbockar och lägre fordonet till marken långsamt. Slutför dra åt muttrarna med mellan 80 och 100 Nm.
12

Tryck på BMW: s bromspedalen tills den känns fast. Den första par gånger på pedalen kan gå direkt på golvet. Det kommer äntligen börjar känna fast när du fortsätter att utöva påtryckningar. Häll ny bromsvätska i huvudcylindern.
13

Placera nyckeln i tändningslåset för BMW och starta motorn. Tryck på pedalen flera gånger för en minut att justera kolvarna. Ta bilen till en enhet för att testa bromsverkan.
14

duplicera steg 1 till 8 för att börja arbeta på bromsbeläggen i baksidan av BMW.
15 < p> Ta bort insidan och utsidan bromsbelägg på bakre oket. Använd en sliten bromsbelägget botten bromsok kolvarna i hålet i bromsoket. Placera spärrfjäder i kolvarna.
16

Placera foder och en del av den yttre bromsback på toppen av bromsoket. Sväng det nedåt tills hållaren fjädrar och lokalisera klackar är på plats.
17

Satsa den nya toffeln bromsvajer på bakre skivbroms adapter och sätta bromsok på plats på toppen av bromsen.

18

Skjut bilens däck, hjul och muttrarna på plats. Drar åt muttrarna. Placera BME 525 LT tillbaka på ett plant underlag. Slutför dra åt muttrarna. Tryck på bromspedalen igen tills den känns fast. Häll ny bromsvätska i huvudcylindern under huven på bilen.
19

Ta BMW 525 LT för en provtur för att se till att bromsarna fungerar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130171.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.