Hur Wire en automatisk generator för att ladda en Auto batteri

De flesta bilar använder generatorer istället för generatorer för att producera el för att ladda ett batteri eftersom de är mer effektiva, kräver väldigt lite underhåll och ger en högre eleffekt vid lägre motorvarvtal. Men många äldre bilar använder en generator för att producera el och laddar ett batteri. Dessutom, generatorer är lättare att koppla som de brukar ha högst två eller tre terminaler. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Öppna din bilens huv och lokalisera batteriet. Du hittar två kablar som är anslutna till batteripolerna: en är röd och den andra svart, som representerar positiva och negativa, respektive
2

hitta om din bil är positiv eller negativ jord.. Detta är viktigt eftersom det avgör vilka batterikabeln du kopplar först som äldre Autos utrustade med generatorer var ofta positiv jord, vilket betyder den röda batterikabeln ansluts till en metalldel på motorn.
3

Följ den röda kabeln från batteriet. Om den ansluts direkt till en metalldel på fordonet är det positivt marken, men om den ansluts till generatorn eller startmotorn, är den automatiska negativ jord.
4

Koppla bort batterikabeln ansluts till en metall del av ditt fordon från batteripolen med hjälp av en skiftnyckel. Koppla den återstående batterikabeln från den andra batteripolen. Flytta kablarna borta från batteriet.
5

Lokalisera de två eller tre kablar som ansluter till din generator. Du hittar dem hängande i närheten av generatorn. En är svart, en annan röd och om du har en tredje, är kabeln mycket tunnare och varierar i färg, beroende på vilken typ av auto.
6

Titta på baksidan av generatorn för att hitta antingen två eller tre terminaler. Generatorklämmorna brukar ha nötter trädda på bultar som sträcker sig från generatorn. Kontrollera markeringarna bredvid varje terminal. En är märkt "Gnd" den andra "B" eller "Bat" och den tredje, om du har en, är märkt "Ign." I detta skede är det viktigt att du kommer ihåg, om din bil är positiv eller negativ jord. Om du inte kan komma ihåg, gå tillbaka och kontrollera om den röda eller svarta kabeln från batteriet ansluter till metallen del av din bil.
7

Anslut den röda kabeln till generatorn terminalen märkt "Gnd , "om den röda kabeln från batteriet ansluts till en metalldel av din bil. Om den inte gör det, ansluta den till terminalen märkt "B" eller "Bat." Ta bort muttern från terminalen med användning av en skiftnyckel och placera sedan metall slinga på änden av kabeln över den gängade stolpen. Byt ut muttern och dra fast med skiftnyckel.
8

Anslut den svarta kabeln till generatorn terminalen märkt "B" eller Bat "om den röda kabeln från batteriet ansluter till metalldel på auto. Om den inte gör det, ansluta den till terminalen märkt "Gnd." Ta bort muttern från terminalen med hjälp av en skiftnyckel och sedan placera metall slinga i änden av kabeln över den gängade stången. tillbaka muttern och dra fast med skiftnyckel.
9

Ta bort muttern från den tredje terminalen - Om det finns en -.. och placera metall slinga på slutet av den sista kabeln över terminalen pole tillbaka muttern och dra åt

10

Anslut de båda batterikablarna till batteripolerna. Om den röda kabeln ansluts till en metalldel på auto, koppla den svarta kabeln till den negativa polen först och sedan ansluta den röda kabeln till den positiva polen . Om den svarta kabeln ansluts till en metalldel på bilen, koppla den röda kabeln till den positiva batteripolen först och sedan ansluta den svarta kabeln till den negativa batteripolen.
11

Stäng auto huva . Slå på bilens motor och tändning varningslampan slocknar och din bil generator laddar din bil batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130169.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.