Hur man målar ett ändrör

Den ständiga förändringen från varmt till kallt orsakar skyddande olja beläggning på bilens avgassystem att bryta ner och avdunsta. Fukt kan då tränga in i tunn metall av avgassystemet och rost börjar bildas. Med tiden kommer den frätande effekten av rost orsaka hål bildas i avgassystemet och avgasröret. Måla avgasröret skyddar metallen från fukt och motverkar rost. Det kommer också att hålla avgasröret på din bil ser nya när du använder rätt typ av färg. Saker du behöver
100-grit smärgelduk
Tvättsprit
Rag
Maskeringstejp Hög temperatur sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

Linda en längd av 100-grit sandpapper runt fordonet avgasröret. Dra sandpapper och tillbaka kraftigt för att slipa bort gammal färg och rost från avgasröret.
2

Häll gnugga alkohol på en trasa. Torka av fuktiga trasa på den slipade avgasröret. Vänta fem minuter innan du går vidare till nästa steg för att säkerställa att tvättsprit har avdunstat och ytan på avgasröret är helt torr. Addera 3

Place maskeringstejp över områden som du inte vill att ta emot färg. Tryck maskeringstejpen på plats för att skydda underliggande områden.
4

Skaka kraftigt en kan av hög temperatur sprayfärg kan för den tid som anges i anvisningarna på burken. Håll sprutan tips om 4 inches från den slipade ytan på avgasröret. Tryck in sprutan för att starta flödet av färg. Flytta spruta munstycket smidigt fram och tillbaka över avgasröret. Låt färgen torka i 45 minuter.
5

Applicera ett andra skikt av hög temperatur sprayfärg. Starta bilen och låt motorn gå på tomgång i 20 minuter. Stäng av motorn. Låt färgen härda i 24 timmar innan du kör fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130151.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.