Så här kontrollerar Motor My Nissan Quest Van

Det finns en mängd olika saker att titta efter när du kontrollerar motorn i fordonet, såsom Nissan Quest. Även nyanser mellan åren och specifika modeller av fordon kan skilja sig, kommer många av de grundläggande förfaranden för kontroll av motorn vara samma oavsett modell. Att veta lite om bilen och fordonsunderhåll kan hjälpa till att spara både tid och pengar i det långa loppet, eftersom du blir mer bekant med att diagnostisera och lösa vissa vanliga motorproblem på egen hand. Saker du behöver
OBD II scanner
Motor Trattar olja
Gasket ersättare kit
Skruvmejsel
frostskyddsmedel (50/50) katalog Hylsnyckel
Wrench set
Visa fler instruktioner
1

Anslut OBD II scanner på din OBD II-port, som sitter under ratten på en panel med en trapetsformad anslutning som passar in i OBD II skannerns ingång. Om Nissan Quest signalerar ljuset kontrollera motorn, då OBD II skannern kommer att berätta vilka problem bilens datorsystem avkänning. Koden kan tyda på en komponent inte fungerar, såsom en sensor. Det kommer dock inte berätta om det är själva sensorn som har misslyckats eller om det är ledningarna som är en del av elsystemet som ansluter med sensorn.
2

Kontrollera motorns vätskor, börjar med kylvätska, vilket bör göras medan motorn fortfarande är kall. Öppna kylarlocket att kontrollera vätskenivån och titta på fluidbehållaren för att se om vätskan är mellan de maximala och minimala linjer. Lägg till mer vätska om kylmediet är låg. Låga kylvätska nivåer, vilket oundvikligen åtföljer läckage av kylvätska, är farliga för din Quest eftersom det kan leda till överhettning och permanent motorhaveri. Läckage av kylvätska ser ut som en regnbåge-oljig substans finns under din van. Addera 3

Ta bort oljestickan för att kontrollera oljenivån. Torka av mätstickan med en trasa och sätt in det i oljestickan röret. Ta ut oljestickan igen och kontrollera oljenivån genom att titta på max och min linjer tryckta på oljestickan. Fyll på olja genom att den hälldes genom en tratt placerad i oljelocket av ventilkåpan. Alltid kolla oljan igen när du har lagt olja i motorn för att säkerställa att den är på rätt nivå.
4

Inspektera motorn för oljeläckor, vilket indikeras av pooler av olja under fordon samt inlåning kol och uppbyggd runt packningarna där oljan cirkuleras. En av de vanligaste läckorna börjar vanligtvis med den främre ventilkåpan. Om du har en läcka, skruva isär den främre ventilkåpan och använd en skruvmejsel för att ta bort den gamla packningen. Sätt in den nya packningen och skruva tillbaka den till den undre ventilkåpan.
5

Kontrollera spänningen på drivremmarna genom att trycka dem i mitten av bandet, exakt mellan två remskivor. Bältet ska avleda 1/4 tum om bältet avståndet är 7-11 inches mellan remskivorna. Bältet ska böjas upp till 1/2 tum om avståndet mellan remskivorna är 12-16 inches. Om banden är för lös, dra åt dem genom att vrida justeringsskruven med en hylsnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130139.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.