Hur ändrar jag Fluid i en Tremec TR3650?

Den Tremec 3650 är en typ av transmission som används i Ford Mustang GT. Byte av transmissionsolja i Tremec kräver "släppa" eller ta bort pannan från under motorn. När bilen lyfts upp på ett par pallbockar för att ge lättare åtkomst till motorn, är denna vätska förändring ett enkelt jobb som kräver endast några grundläggande verktyg som säljs på de flesta hårdvara och butiker auto. Saker du behöver Sida 2 främre pallbockar
Collection pan
1/2-tums hylsnyckel
Funnel
3 QTS. transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark och höja fronten upp på ett par pallbockar. Vänta på motorn svalna innan du går vidare till steg 2.
2

Gå under bilen och leta reda på pannan transmission avloppet i mitten av motorn, mot förarsidan. Detta är en liten svart tank omgiven av sex bultar. Placera en samling pan för att samla den gamla transmissionsolja som det rinner. Addera 3

bort fem av de sex bultarna med en 1/2-tums hylsnyckel. Låt vätskan rinna tills majoriteten är borta. Leta efter vätskan droppa långsamt för att avgöra om den är klar. Håll pannan ordentligt och ta bort den sista bulten.
4

Tips pannan och häll resterande olja i insamlingen pannan.
5

Skölj dräneringskärlet och bultar .
6

tillbaka kastrullen på transmissionen och sänka bilen från domkraften.
7

Öppna huven och leta reda på svarta överföring oljestickan ovanför tråget. Sätt en tratt i röret och häll i 3 QTS. av ATF +4 transmissionsolja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130125.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.