Vilken spänning är batteriet i en bil ?

En bil batteri hänvisar till en form av laddningsbart batteri som används för att ge ström i form av elektrisk energi till startmotorn , tändsystem och lampor i en bil . Bilbatterier måste tillhandahålla en viss spänning för att utföra denna funktion . Nominell spänning

Bilbatterier generera en nominell 12 -volts potentialskillnad , eller den spänning som tillförs av två punkter i ett elektriskt fält. Dessa 12 volt via anslutningen av sex galvaniska celler , eller celler som är elektrokemisk till sin natur och dra energi från kemiska reaktioner som uppstår inuti cellen . Varje galvanisk cell ger 2,1 volt , och kombineras för att generera 12,6 volt i bilen batteriet vid full laddning .
Charging System

Under igångsättning av motorn , återställer bilens laddningssystem belasta batteriet . Spänningsregulatorn i detta systemet levererar en medelspänning mängd av mellan 13,8 till 14,4 volt. Spänningen ges till bilbatteriet minskar när batteriet laddas.
Batterifel

batterifel eller förlust av laddning , resultat från sådana orsaker som trasiga terminaler , låga elektrolyter eller skadade interna förbindelser på grund av korrosion. Ett internt batteri fel nödvändiggör vanligen byte av bilbatteri enheten .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130109.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.