Hur vill kolla en golfvagn batteriladdare

Den vanligaste frågan med en elektrisk golfbil är att få det började. Batteriet befogenheter vagnens motor. För att batteriet ska ta steget golfbil det behöver laddas. Om du fortsätter att ladda batteriet utan rutinmässigt underhåll, så småningom kommer det inte att hålla laddningen längre. Det finns kablar som behöver rengöring och kontroll för nötning om batteriet i golfbil kommer att få och ta emot en full laddning. Batteriladdaren kan inte ladda ett batteri som är låga i syra eller har en läcka. Saker du behöver
skruvmejsel
Batteri
Batteriladdare
nätkabel
AC vägguttag
Bruksanvisning
Kopplingsschema
ren trasa

Visa fler instruktioner
1

Slå på batteriets laddning för att se om någon makt är att få till batteriet. Du kan kontrollera hur mycket ström batteriladdaren genererar genom conecting en voltmeter till de negativa och positiva klämmor laddaren. På voltmetern är en nål rör sig från vänster till höger för att visa ampere närvarande. Hela vägen till vänster innebär att ingen kraft eller ampere och hela vägen till höger betyder att batteriet är helt drivs med maximal strömstyrka. En golfbil batteriladdare kan registrera så många som 36 ampere på en voltmeter.
2

Titta på kablarna på batteriladdaren. Vrid tändningen till extra. Om laddaren inte startar så finns det ett problem med anslutningen mellan laddaren och batteriet.
3

Kontrollera batteriladdaren transformatorn genom att lyssna efter ett brummande ljud. Kontrollera också att se om nätkabeln är ansluten till ett fungerande eluttag. Om batteriet blir elektrisk ström så ska du höra transformatorn surrande.
4

Spåra ledningar kretsen i batteriladdaren. I instruktionsboken finns det ett kopplingsschema för golfbil. Det måste vara en kontinuerlig anslutning från laddaren till batteriet för makten att köras kontinuerligt. Leta efter slitna kablar, ledningar skurna och korrosion på polerna på batteriet.
5

Sök efter en jordkabel från batteriladdaren. Det kommer att bli en enda tråd som kommer från laddaren och fäster vid metallram golfbil inuti motorhuset. En urkopplad jordkabel stoppar batteriladdaren från laddning av batteriet.
6

hittat laddaren säkringar i tjänsten på baksidan fender av golfbil. Om batteriladdaren säkringen är trasig batteriet inte kommer att få en avgift.
7

Dra locken från batteripolerna. Om vätskan är grå eller bruna då batteriet behöver bytas ut och kommer inte ut.
8

Känn batteriladdaren. Överhettning orsaka fel. Kontrollera att batteriladdaren är rent av grime och skräp. Någon typ av korrosion kan leda till överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130108.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.